20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

EXCLUSIV. Primăria Capitalei lasă trotuare și străzi pline de gropi la km 0

Strada Academiei, situată la kilometrul zero al Capitalei, arată ca după bombardament, pietonilor fiindu-le aproape imposibil să circule pe trotuarele pline de gropi.

Nici suprafața carosabilă nu arată mult mai bine pe strada ce duce de la Piața Universității la BNR.

 

Ce spune primăria

În ciuda nemulțumirilor cetățenilor care circulă prin zonă, administrația publică locală spune că strada a fost asfaltată în urmă cu doar trei ani.

“Conform datelor furnizate de Administrația Străzilor București, răspundem solicitării dvs. înregistrată la Direcția de Presă cu nr. 600/25.05.2021, informându-vă următoarele: Pe strada Academiei s-au realizat lucrări locale, de reparații carosabil, în anul 2018, pe tronsonul strada Edgar Quinet până la strada Ion Câmpineanu”, se precizează într-un răspuns oficial al Primăriei Municipiului București (PMB), adresat cotidianului național “România liberă”.

Suma alocată pentru anul 2021 de la bugetul Primăriei Municipiului București, pentru reparații carosabil este de 20 milioane lei (nu există un buget propriu pentru asfaltarea unei singure străzi), ne-au mai explicat reprezentanții administrației.

 

Plombarea programată

Primăria Capitalei susține că sunt programate lucrări pentru repararea suprafeței carosabile și a trotuarului de pe Strada Academiei.

“Lucrările de pe strada Academiei fac parte din categoria de lucrări de reparații carosabil/trotuar și vor fi incluse în următoarele contracte de reparații străzi aflate în administrare. După demararea procedurii de licitație pentru achiziționarea de lucrări de reparații drumuri și întocmirea contractelor de lucrări, Administrația Străzilor va derula programul de reparații străzi, va interveni cu lucrări mai ample pe străzile aflate în administrare, conform H.C.G.M.B. 254/2008 cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în răspunsul oficial al PMB, adresat cotidianului național “România liberă”.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, afirma, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că, în două luni, vor fi astupate gropile din asfalt.

“Operaţiunea de cosire a ierbii din parcuri a început. Estimez că undeva în două săptămâni o să fim gata în parcuri şi, după aceea, urmează şi spaţiile verzi publice. Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistentă în bugetul pe care l-am votat în urmă cu câteva săptămâni. Imediat ce contractul este semnat, imediat ce vremea ne permite, o să începem să acţionăm pe segmentul acesta. Undeva în două luni estimez că o să fim bine cu străzile, cu remedierea gropilor din asfalt. În ce priveşte acţiunea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare DDD – adică ţânţari, căpuşe şi şoareci, şobolani – în precedenta şedinţă de consiliu am aprobat planul de acţiune. Avem pregătite utilajele. Imediat ce vremea ne-o permite, începem să stropim. Nu putem să facem asta când plouă, pentru că e inutil”, a explica edilul-șef, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB.

Nicuşor Dan mai menţiona că întârzierile au fost generate de faptul că municipalitatea a avut datorii curente de peste trei miliarde de lei, iar conturile i-au fost poprite.

 

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă