2.2 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFOTO. După 3 ani ca stewardesă, director în TAROM

FOTO. După 3 ani ca stewardesă, director în TAROM

Compania Națională de Transport Aerian TAROM S.A. se află în plin proces de restructurare.

Sute de angajați ai transportatorului aerian de stat urmează să fie disponibilizați, după ce câteva zeci au părăsit deja compania de bună voie.

Se va renunța la piloți și membrii ai echipajului de bord.

Cu toate acestea, criza din TAROM, pentru unii angajați a însemnat promovare.

De exemplu, Denisa Lazăr (27 de ani), după ce a lucrat aproximativ trei ani în cadrul TAROM, ca stewardesă, a trecut de la contract de muncă pe perioadă determinată, la unul pe durată nedeterminată și pe o poziție de conducere.

 

Șirul promovărilor

În luna noiembrie a anului precedent, Denisa Lazăr a fost mutată în Departamentul Charter al TAROM, ca în decurs de doar câteva săptămâni, în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, să fie promovată ca șef serviciu, cu contract pe perioadă nedeterminată.

Potrivit surselor “România liberă”, recent, Denisa Lazăr a fost promovată într-o funcție și mai importantă și semnificativ mai bine plătită, cea de director de vânzări.

Sarcinile consilierului, eternalizate

De menționat că Denisa Lazăr a fost promovată fără concurs.

Conducerea TAROM poate invoca faptul că angajata a fost trimisă la un alt departament, în contextul pandemiei COPVID-19, care a redus semnificativ numărul de zboruri operate.

Acest lucru nu justifică însă promovarea angajatei și trecerea de la contract pe perioadă determinată la contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

Am încercat să-l contactăm telefonic pe directorul general TAROM, Mihăiță Ursu, pentru a ne oferi lămuriri legate de acest subiect, însă, până la închiderea ediției, acesta nu ne-a răspuns.

Vom publica punctul de vedere al companiei de transport aerian de stat, atunci când ne va fi transmis.

De evaluarea angajaților, în vederea procesului de restructuarare a companiei, se ocupă o companie privată, de la care TAROM a achiționat servicii, pentru câteva sute de mii de euro, potrivit informațiilor “România liberă”.

Acestea, în condițiile în care, anul trecut, directorul general al TAROM l-a adus pe fostul parlamentar Florin Condurățeanu în funcția de consilier al CEO, pe probleme de resurse umane.

De menționat că există și un director al Direcției Resurse Umane în TAROM.

Iată ce explicații a oferit TAROM emisiunii “Drumurile noastre”, de la postul B1 TV: “TAROM a întreprins și întreprinde toate demersurile necesare pentru protejarea salariaților săi, fiind efectuate acțiuni de redistribuire a personalului în cadrul companiei, în funcție de expertiza, experiența și pregătirea salariaților”.

UPDATE: După închiderea ediției, purtătorul de cuvânt al TAROM, Marius Popescu, ne-a oferit o serie de precizări.

“Domnișoara Denisa Lazăr nu are 27 de ani. Ați făcut-o mai mică. Din cauza legislației GDPR nu vă pot spune ce vârstă are, dar are mai mulți ani. Nu a fost vorba de o promovare, ci de un proces de reconversie profesională. Ea avea o experiență profesională despre care nu știam. A lucrat ca șef serviciu comercial în cadrul unei companii aeriene private românești. De când a preluat acest serviciu, în cadrul Departamentului Chartere, am avut o creștere. Agențiile de turism spun că avem, pentru prima oară, prima ofertă. Am avut cursele apreciate spre Maldive, datorită ei. Vom avea curse spre Insulele Capului Verde”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al TAROM.

Acesta ne-a mai precizat că fără angajarea unei companii specializate în audit, care să evalueze personalul angajat, TAROM nu ar fi beneficiat de finanțarea de la Uniunea Europeană.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

„Groenlanda nu este de vânzare”, afirmă liderul său ca răspuns pentru Trump

Disputa privind Groenlanda și ideea de achiziție a acesteia de către SUA a reapărut în centrul atenției, după ce Donald Trump, președintele ales al...

Noul lider al Siriei promite centralizarea armamentului sub controlul statului

Ahmed al-Shareh, noul lider al Siriei, a anunțat că toate armele din țară vor fi plasate sub controlul statului, marcând un pas semnificativ în...

Discrepanțe uriașe pe piața agricolă din UE: În România, un hectar de teren arabil costă de 34 de ori mai puțin decât în Malta

România s-a situat printre statele cu prețuri accesibile, cu o medie de 8.414 euro/ha Prețurile terenurilor arabile în Uniunea Europeană au înregistrat variații semnificative în...
Ultima oră
Pe aceeași temă