Important. Pentru a pune in practica un proiect arhitectonic cu succes, este necesar sa tineti cont de cativa factori.
Constructia unei case presupune rabdare, atentie, buget corect distribuit si calculat, dar si colaborarea cu oameni priceputi. Firme de constructii exista si nu putine, insa specialistii va sfatuiesc sa analizati cu atentie oferta si sa luati in considerare recomandarile celor din jur.
In functie de tipul constructiei si numarul de muncitori angajati, durata de executie a unei case poate varia intre cateva zile si cateva luni, spune Radu Alexandru, manager al companiei Alma Construct. Cei interesati au posibilitatea achizitionarii unor case din prefabricate sau pe structuri metalice, care pot fi asamblate in numai cateva zile, dupa un proiect prestabilit. Cei care isi doresc o casa personalizata, realizata dupa un proiect arhitectonic original, pot astepta chiar si un an pana sa se mute in noua locuinta.
"Durata de executie este strans legata de suprafata construita, dar si de complexitatea proiectului si tipul materialelor folosite, a metodelor de izolare termica utilizate si a elementelor de decor interior dorite", adauga Radu Alexandru.
Atentie la detalii!
Este foarte important sa acordati atentie maxima detaliilor care pot influenta in mod decisiv calitatea unei constructii, spune Cezar Filip, consultant amenajari interioare. "Conteaza enorm respectarea perioadelor de uscare a adezivilor la temperaturile optime, dar si o analiza atenta a modului de executie a structurilor, a imbinarilor de materiale sau a suprapunerilor", adauga expertul.
Pe de alta parte, recomanda Ciprian Roboiu, arhitect, o supraveghere atenta a muncitorilor, a ritmului de lucru al acestora, dar si a felului in care acestia respecta termenele, v-ar putea scuti de eventuale neplaceri ulterioare.
"Comunicarea este foarte importanta si o conditie esentiala pentru realizarea cu succes a unui proiect arhitectonic, si vorbim aici atat de comunicarea dintre client si executanti, cat si cea dintre client si arhitect sau alte parti implicate", opineaza Claudiu Oprea, seful unei echipe de muncitori.
Lucrarile sa inceapa primavara
Cele mai bune momente pentru demararea unui proiect sunt primavara si inceputul verii, astfel incat sa va puteti folosi de lunile calde, cand ritmul lucrarilor poate fi unul accelerat, iar betonul, adezivii si vopselele se pot usca usor. Ideal ar fi ca debutul toamnei si scaderile de temperatura sa gaseasca proiectul aproape de finalizare, astfel incat sa va puteti concentra pe amenajarea interioara.
Sursa: Cezar Filip, consultant amenajari interioare