20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Negocieri pentru Spatiul Economic European

O delegatie guvernamentala romana condusa de secretarul de stat in Ministerul Integrarii Europene (MIE) Leonard Orban va incepe astazi, la Bruxelles, negocierile in vederea intrarii in Spatiul Economic European (SEE), in conformitate cu obligatiile asumate in procesul de aderare la UE.
In momentul aderarii efective la UE, Romania trebuie sa se alinieze politicii comerciale europene si sa fie parte la acordurile internationale incheiate de UE, inclusiv la Acordul privind instituirea Spatiului Economic European, a anuntat MIE. Negociatorii romani sunt specialisti in finante, economie, comert, agricultura, munca, inte-grare europeana si afaceri externe. SEE a fost creat in 1994, pe baza principiilor comune ale liberei circulatii a marfurilor, serviciilor si capitalurilor.

Actiuni la Aeroportul "Traian Vuia”

Presedintele Consiliului Judetean Timis (CJT), Constantin Ostaficiuc, a anuntat ca are acceptul actualului ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, in privinta preluarii de actiuni de la Aeroportul International "Traian Vuia” din Timisoara. "Am convenit ca, in conditiile in care consilierii judeteni isi vor da acordul pentru preluarea unor actiuni, in procent de pana la 25%, ministrul va face toate formalitatile legale sa asigure transferul acestora catre CJT. Intentia mea este sa dezvoltam acest aeroport si sa atragem fonduri structurale, atat regionale, prin intermediul CJT, cat si sectoriale, prin intermediul Ministerului Transporturilor”, a spus Ostaficiuc.

Datorii de 9,1 miliarde lei

Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili va monitoriza 867 de companii, cu 567 mai putine dacat in 2005, ca urmare a cresterii pragului privind cifra de afaceri a marilor firme de la 50 de milioane lei la 70 de milioane lei. Directia va prelua 88 societati comerciale, care anterior erau administrate de alte organe fiscale. La sfarsitul lunii martie, marii contribuabilii aveau restante in valoare de 9,1 miliarde de lei, cu 17,7% mai mult decat cuantumul inregistrat la sfarsitul lui 2005, din care 3,4 miliarde de lei la bugetul de stat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă