10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAviva a achizitionat SAI Certinvest

Aviva a achizitionat SAI Certinvest

» Acordul dintre cele doua companii prevede preluarea de catre Aviva a 99,8% din actiunile SAI Certinvest.

» Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii, dar achizitia este prevazuta sa se incheie pana la finele anului 2007.

» Eugen Voicu isi va pastra pozitia de director general al Certinvest, sub coordonarea lui Shah Rouf, seful Aviva Romania.

AVIVA Romania a incheiat
un acord cu actionarii majoritari ai societatii de administrare a activelor (SAI) Certinvest pentru achizitionarea a 99,8% din actiunile companiei, transferul titlurilor urmand sa aiba loc dupa primirea aprobarilor din partea institutiilor de reglementare. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii, dar achizitia este prevazuta sa se incheie pana la finele anului 2007. "Ca urmare a acestei achizitii, Aviva urmeaza sa obtina 99,8% din actiunile Certinvest si va integra compania in operatiunile sale din Romania, alaturi de societatile deja existente de asigurari de viata si pensii", au anuntat ieri reprezentantii Aviva Romania.

Servicii financiare diversificate

Directorul general al Aviva Romania, Shah Rouf, a afirmat ca, prin achizitionarea Certinvest si infiintarea recenta a companiei de pensii private, Aviva Romania devine un furnizor de servicii financiare diversificate. "Certinvest va fi o componenta esentiala a strategiei noastre, oferind clientilor nostri pentru pensii, investitii si asigurari de viata si servicii de administrare a activelor. In acelasi timp, Certinvest se va dezvolta in continuare si va deveni parte din reteaua de investitii globale a Aviva", a spus Rouf.
Potrivit acordului, Eugen Voicu isi va pastra pozitia de director general al Certinvest, sub coordonarea lui Shah Rouf, seful Aviva Romania. "Pe langa aceasta, el va ocupa si pozitia de director de investitii al Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, compania de pensii a Aviva Romania", au mai anuntat ieri reprezentantii Aviva.
Certinvest administreaza 24 milioane de euro
Certinvest este cea mai veche companie de administrare a activelor din Romania. Compania a fost infiintata in anul 1994 si a lansat primul sau fond mutual, Capital Plus, in acelasi an. Actionarii majoritari ai Certinvest sunt Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) si Eugen Voicu. RAEF a fost infiintat in anul 1995 de catre Congresul SUA si este o institutie care activeaza in domeniul fondurilor de investitii private si al serviciilor de consiliere financiara pentru investitii din Romania.
Certinvest are in prezent in administrare 24 milioane de euro din patru fonduri mutuale, fiecare dintre ele orientat catre alt tip de investitii: Intercapital, fond de actiuni, Capital Plus, fond echilibrat, Orizont, fond de venituri fixe (obligatiuni), si Tezaur, fond pentru piata de capital.

Aviva a venit in Romania in 2000

La randul sau, Aviva este cel mai vechi grup de asigurari de viata si pensii la nivel international, cu activitati in acest domeniu din anul 1696, fiind in acelasi timp si unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Marea Britanie, cu activitati din anul 1696. Grupul are 59.000 angajati si 40 milioane de clienti in 27 de state.
Aviva are venituri din prime de asigurare si investitii de 61 miliarde de euro si fonduri in administrare de peste 535 miliarde euro.
In Romania, grupul britanic si-a inceput activitatea de asigurari de viata in anul 2000.
In luna august, Aviva a primit aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru a infiinta o societate de administrare a pensiilor private (Aviva Fond de Pensii Privat) si asteapta aprobarile finale pentru a participa pe piata pensiilor obligatorii programate sa se lanseze pe 17 septembrie 2008.

Cele mai citite

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă