22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAfacerile Astra-Uniqa au accelerat la 79% in primele noua luni

Afacerile Astra-Uniqa au accelerat la 79% in primele noua luni

» Compania Astra-Uniqa, unul dintre primii sase jucatori pe piata locala a asigurarilor, a afisat o crestere cu 79% a afacerilor in primele noua luni din 2008, pana la 500,4 milioane lei (circa 137 milioane euro), comparativ cu perioada similara de anul trecut.

Astfel, la finalele lunii septembrie, ritmul de crestere anuala a afacerilor s-a accentuat semnificativ fata de primul semestru, cand a fost de 34%. Principalele motoare ale cresterii au fost segmentul auto, politele Casco Aviatie si asigurarile property.
Din volumul primelor brute subscrise totale, 495,5 milioane lei au provenit din asigurarile generale, iar restul din asigurarile de viata.
Compania a continuat sa-si dezvolte liniile de business auto, property – CasAsigura si CasAsiguraPlus –, iar la inceputul lunii octombrie a lansat un nou produs – AstraMedica, planuri de asigurare de sanatate.

Totodata, daunele platite de Astra-Uniqa in primele noua luni s-au cifrat la 201.1 milioane lei (55 milioane euro), in crestere cu 71% (83.6 milioane lei) fata de intervalul echivalent din 2007. Cea mai mare parte a daunelor a fost inregistrata de asigurarile generale.
Datorita faptului ca afacerile au avansat mai rapid decat daunele platite, Astra-Uniqa a obtinut profit in primele noua luni din acest an, de 1.314 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 14,3 milioane lei in primele trei trimestre din 2007.
Sectorul auto a generat cea mai mare parte a cifrei de afaceri, circa 80% din total. Primele brute subscrise pe segmentul auto s-au ridicat la 400 milioane lei, din care 118 milioane lei pe RCA, in crestere cu 82%, iar 282 milioane lei pe Casco.

Pe Aviatie, Astra-Uniqa a incasat prime brute de 7,03 milioane lei din Casco, in urcare cu 103,5%, si de 8,4 milioane lei – din polite de raspundere civila pentru aeronave, in crestere cu 41%.
Pentru asigurarile de accidente, compania a emis polite in valoare de 10.7 milioane lei, cu 33,6% mai mult decat in aceeasi perioada din 2007.
Asigurarile de viata au atras prime brute in valoare de 4,91 milioane lei.
Astra-Uniqa este o companie listata pe segmentul Rasdaq al Bursei de Valori Bucuresti, avand ca principali actionari The Nova Group (TNG) – unul dintre cele mai mari holdinguri romanesti – si Uniqa Group din Austria – jucator international important, cu interese in 20 de tari.

Piata dificila
Criza financiara internationala si dependenta masiva a asiguratorilor de politele din segmentul auto ar putea mari pierderile pietei romanesti a asigurarilor peste nivelul anului trecut, estimeaza Cristian Constantinescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR). Companiile de asigurari din Romania au afisat o pierdere neta de 253 milioane lei (75.8 milioane euro) anul trecut. Constantinescu a estimat ca pierderile din 2008 vor depasi valoarea de 76 milioane euro aferenta anului trecut, insa nu a avansat o prognoza mai precisa.

Cele mai citite

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

VIDEO. Cornel Dinu a suferit o intervenție chirurgicală

Cornel Dinu, fostul mare jucător și antrenor al echipei Dinamo, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru coxartroză, o boală degenerativă a șoldului. https://www.youtube.com/shorts/HTEwbBulzpk Cornel Dinu...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...
Ultima oră
Pe aceeași temă