14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalZeci de migranți salvați în largul insulei grecești

Zeci de migranți salvați în largul insulei grecești

 
Cel puțin 96 de persoane au fost salvate de când incidentul a fost raportat pentru prima dată marți seara. Operațiunea, aflată la 30 km vest de mica insulă Halki din Marea Egee, aflată în apropiere de Turcia, era încă în desfășurare, martorii raportând că la bord se aflau mai multe persoane.
 
Zece nave, două elicoptere și o fregată au asistat la eforturile gărzii de coastă. Cei mai mulți dintre cei salvați au fost duși pe insula Rhodos.
 
Un oficial al pazei de coastă grecești a declarat că paza de coastă turcă a încercat marți să intervină în operațiune, în timp ce un oficial al marinei, care a refuzat să fie numit, a declarat că o parte dintre imigranți au fost colectați de o navă turcă.
 
“Vom continua căutarea până când orice posibilitate de salvare a cuiva va fi epuizată”, a declarat pentru Reuters unul dintre oficialii pazei de coastă.
 
Grecia a fost principala poartă pentru sute de mii de solicitanți de azil, mulți fugind de luptele din Siria, care au ieșit din Turcia vecină în 2015 și 2016, până când un acord cu Uniunea Europeană a stopat fluxul.
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Condiția lui Iohannis pentru a ceda Ucrainei un sistem Patriot. România oferă sprijin militar Ucrainei doar dacă nu afectează propria apărare

Președintele Iohannis spune că ar fi acceptat, în principiu, cererea președintelui Biden ca România să cedeze Ucrainei unul dintre sistemele sale antiaeriene Patriot, pe...

Trafic restricționat pe perioada derulării celei de-a 13-a ediții a OMV Petrom Semimaratonul București

În weekend-ul 11-12 mai, Bucureștiul găzduiește cea de-a 13-a ediție OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON. Pentru buna desfășurare a evenimentului, restricțiile rutiere se vor...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă