3.9 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăInternaționalXi Jinping cere progrese în dezvoltarea armelor în China

Xi Jinping cere progrese în dezvoltarea armelor în China

Președintele Xi Jinping a declarat că vrea „noi progrese” în ceea ce privește dezvoltarea armelor în China și a echipamentului militar. Xi Jinping, care este şi preşedintele Comisiei militare centrale din China a făcut aceste declarații la o conferință în Beijing.

Xi Jinping cere „noi progrese” în dezvoltarea armelor în China

Potrivit acestuia, strategia privind armele militare ale Chinei „s-a dezvoltat în salturi”. Zhang Youxia, vicepreşedinte al CMC, a susținut că țara ar trebui să urmărească independența în rândul tehnologiei, iar eforturile trebuie să fie „maxime”. Țara vrea să accelereze modernizarea armatei „de clasă mondială”. Astfel, dezvoltarea armelor în China este o prioritate.

Statul chinez a  testat în luna august o rachetă nucleară hipersonică. Așa-numitul „planor hipersonic” a fost transportat de o rachetă Long March. De cele mai multe ori, lansările sunt anunțate. Cu toate acestea, testul din august a fost secret.

În ultima perioadă, China s-a aflat în mijlocul unui conflict tot mai aprins cu Taiwan. La un eveniment CNN, un participant a făcut referire la rapoarte recente, conform cărora China a testat o rachetă hipersonică. El l-a întrebat pe președintele Joe Biden dacă ar putea „jura că va proteja Taiwanul și ce va face pentru a ține pasul cu dezvoltarea armamentului în China.

„Da. China, Rusia și restul lumii știu că suntem cei mai puternici militari din istoria lumii”, a declarat atunci Joe Biden.

 Trei fabrici chineze de avioane, din Xi’an, Chengdu și Shenyang, au produs aproape 200 de avioane de luptă și transport militar moderne. Astfel au depășit cu mult cifra de producție ale SUA sau Rusiei. Prin urmare, președintele urmărește ca dezvoltarea armelor în China să fie prioritară.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Crin Antonescu recunoaște negocierile pentru candidatura la Președinție: Este o discuție complexă

Europarlamentarul PSD, Gabriela Firea, și-a exprimat sprijinul pentru candidatura lui Antonescu, lăudându-i experiența politică Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a confirmat duminică, pentru Europa...

Elon Musk țintește shema de personal „supraîncărcată” de la Banca Federală a SUA

Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume și viitorul lider al Departamentului pentru Eficiență Guvernamentală din administrația Trump, a lansat critici dure la...

„Groenlanda nu este de vânzare”, afirmă liderul său ca răspuns pentru Trump

Disputa privind Groenlanda și ideea de achiziție a acesteia de către SUA a reapărut în centrul atenției, după ce Donald Trump, președintele ales al...
Ultima oră
Pe aceeași temă