11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: NATO "se blindează". Crește forța de reacție rapidă - De la...

VIDEO: NATO “se blindează”. Crește forța de reacție rapidă – De la 40.000 de militari, la peste 300.000

NATO va crește masiv numărul forțelor sale aflate în stare de pregătire ridicată la peste 300.000, a declarat luni, 27 iunie, secretarul general Jens Stoltenberg.

“Vom transforma forța rapidă de răspuns a NATO și vom crește numărul forțelor noastre de înaltă pregătire la peste 300.000”, a declarat Stoltenberg reporterilor înainte de summitul NATO de la Madrid, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Forța de reacție rapidă a NATO, forța de răspuns a NATO, are până în prezent aproximativ 40.000 de soldați.

La summitul de la Madrid, NATO își va schimba, de asemenea, limbajul cu privire la Rusia care, în ultima strategie a alianței din 2010, era încă descrisă ca fiind un partener strategic.

Stoltenberg a declarat că se va întâlni cu liderii NATO ai Turciei, Finlandei și Suediei marți (28 iunie), înainte de summitul de la Madrid, pentru a discuta despre ofertele țărilor nordice de a adera la alianță.

“Nu voi face nicio promisiune, dar pot doar să vă asigur că lucrăm activ pentru a asigura progresul”, a declarat Stoltenberg.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă