10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Forțele somaleze pun capăt atacului asupra unui hotel și eliberează ostaticii

VIDEO: Forțele somaleze pun capăt atacului asupra unui hotel și eliberează ostaticii

Forțele de securitate somaleze au pus capăt asediului unui hotel din Mogadishu după 30 de ore și au eliberat peste 100 de ostatici. Grupul islamist al Shabaab a revendicat atacul.

Forțele somaleze au pus capăt unui asediu mortal la un hotel din capitala Mogadishu și au eliberat peste 100 de ostatici, au declarat duminică (21 august) autoritățile.

Douăzeci și unu de persoane au fost declarate decedate și 117 rănite, a declarat ministrul sănătății Ali Haji la televiziunea de stat somaleză, adăugând că bilanțul real ar putea fi mai mare.

CITEȘTE ȘI – VIDEO: Atac într-un hotel din Somalia – Cel puțin 12 morți

Forțele armate de elită au luptat timp de 30 de ore cu militanții legați de Al-Qaida, după ce jihadiștii au aruncat în aer și au tras în hotelul Hayat vineri seara (19 august).

Gruparea al Shabaab, care luptă de mai bine de un deceniu pentru a răsturna guvernul somalez, a revendicat atacul.

Atacul de vineri de la Hayat, un hotel popular printre legislatori și alți oficiali guvernamentali, a fost primul incident major de la preluarea mandatului de către președintele Hassan Sheikh Mohamud în luna mai.

Atacatorii au împușcat și ucis civili care au încercat să fugă spre poarta aruncată în aer, a declarat un căpitan de poliție pentru Reuters.

Acesta a spus că au ucis 10 membri ai personalului de securitate cu arme de foc și grenade.

Un supraviețuitor a declarat pentru Reuters că un grup de oameni a fugit la un etaj superior, unde au fost uciși de militanți, care mai întâi au aruncat în aer scările pentru a-i împiedica să fugă.

Forțele de securitate au reușit să elibereze unii oaspeți care s-au încuiat în camerele lor de la etajele superioare, a spus el.

Un comandant superior al poliției a declarat că 106 persoane au fost eliberate, inclusiv femei și copii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă