8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalVenezuela: Maduro a ordonat manevre militare la granița cu Columbia

Venezuela: Maduro a ordonat manevre militare la granița cu Columbia

“Dacă vreţi pace şi suveranitate, fiţi pregătiţi să le apăraţi”, a declarat Maduro într-un discurs susţinut în faţa militarilor, la Caracas.

Dat fiind tensiunile dintre ţările vecine, Maduro a ordonat prezenţa tuturor unităţilor la frontieră în stare de alertă şi a anunţat o serie de exerciţii militare în perioada 10-28 septembrie.

Mai mulţi ex-comandanţi din fosta gherilă a mişcării Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) au anunţat luna trecută că reiau lupta armată.

Preşedintele columbian Ivan Duque a acuzat Venezuela de protecţie acordată unui grup de foşti comandanţi şi combatanţi ai fostei gherile FARC.

Maduro a respins aceste acuzaţii. “Acum ei vor să producă probe false pentru a ataca Venezuela şi a începe un conflict militar cu ţara noastră”, a declarat Maduro marţi.

Un acord de pace negociat la Havana a pus capăt celor 52 de ani de conflict din Columbia, în 2016. FARC a devenit partid politic şi deţine 10 locuri în Congresul Columbiei.

Din 1958, conflictul armat din Columbia a dus la moartea a peste 260.000 de oameni şi la strămutarea a aproape 8 milioane de persoane, potrivit Centrului Naţional pentru Memorie Istorică.

Cele mai citite

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă