Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Venezuela: 35 de morţi şi 850 de arestări într-o săptămână de proteste

Manifestaţiile din Venezuela împotriva preşedintelui Nicolas Maduro s-au soldat cu 35 de morţi şi 850 de persoane au fost arestate într-o săptămână, potrivit unui nou bilanţ furnizat luni de mai multe ONG-uri, relatează AFP, citează Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

28.01.2019 - 19:48

"Avem numărul verificat, cu nume, prenume, loc şi responsabilii prezumtivi, pentru cele 35 de persoane asasinate în cadrul manifestaţiilor" care au loc de o săptămână, a declarat Rafael Uzcategui, directorul ONG-ului Provea, în cadrul unei conferinţe de presă la Caracas.

El a denunţat şi opt "execuţii ilegale" după aceste manifestaţii, în timpul unor operaţiuni poliţieneşti în cartiere populare. El i-a acuzat pe agenţii FAES (Forţele poliţiei pentru acţiuni speciale) de aceste acte criminale.

La rândul său, directorul ONG-ului Foro Penal, Alfredo Romero, a vorbit în faţa jurnaliştilor despre 850 de arestări, dintre care 77 au vizat minori.

Potrivit acestuia, autorităţile au efectuat percheziţii în "case ale unor familii sărace, fără niciun mandat judecătoresc" şi au efectuat arestări.

Cu aceste noi arestări, Foro Penal estimează la 976 numărul deţinuţilor politici din Venezuela.

Criza politică din această ţară petrolieră, ruinată deşi a fost cea mai bogată din America Latină, s-a intensificat în ultima săptămână, opoziţia intensificându-şi presiunile în favoarea organizării de alegeri libere.

Şeful parlamentului controlat de opoziţie, Juan Guaido, a invocat un vid de putere - întrucât nu recunoaşte al doilea mandat al lui Nicolas Maduro, început pe 10 ianuarie - pentru a se proclama preşedinte interimar.

Beneficiar al unui susţineri internaţionale în creştere, a SUA, a unei mari părţi din Europa şi America Latină, Juan Guaido a lansat un apel la două noi manifestaţii de amploare în această săptămână, miercuri şi sâmbătă.

Comentarii

loading...