8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalValul de căldură are un impact redus asupra discuțiilor privind schimbările climatice

Valul de căldură are un impact redus asupra discuțiilor privind schimbările climatice

Discuțiile ONU privind combaterea schimbărilor climatice nu au făcut progrese substanțiale în ultimele 10 zile.

Guvernele și-au încheiat întâlnirea obișnuită la Bonn, Germania, pe fondul unui val de căldură înregistrat în regiuni din Europa.

Australia, Asia de Sud și Orientul Mijlociu au experimentat, de asemenea, temperaturi extreme în acest an în ceea ce avertizează oamenii de știință ar putea fi un semn al condițiilor viitoare într-o lume de încălzire.

“Nu ne mai putem permite masuri neglijente în combaterea schimbărilor climatice”, a afirmat șeful ONU pentru climă, Patricia Espinosa, într-o declarație de la sfârșitul discuțiilor.

Europa se confruntă în prezent cu un val de căldură major, care a rezultat în incendii forestiere uriașe în Spania.

Anul acesta este pe cale să fie unul dintre cei mai fierbinți și ar însemna că 2015-2019 va fi cea mai fierbinte perioadă de cinci ani a lumii, scrie Organizația Mondială a Meteorologiei (WMO) a ONU.

Este prea devreme pentru a atribui în mod cert căldura actuală a Europei la schimbările climatice, dar este “absolut consecventă” cu extreme și există riscul ca “perioadele de căldură să devenă mai intense și mai lungi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a WMO Clare Nullis la Geneva.

Espinosa a cerut “schimbări profunde, transformative și sistemice în întreaga societate” pentru a atinge obiectivul cel mai ambițios din acordul climatic din 2015 – limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius până la sfârșitul secolului.

Cele mai citite

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...
Ultima oră
Pe aceeași temă