7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalUniunea Europeană vrea să stimuleze financiar ţările care acceptă imigranţi

Uniunea Europeană vrea să stimuleze financiar ţările care acceptă imigranţi

Comisia Europeană va prezenta marţi propuneri în sensul limitării afluxului de imigranţi spre Europa. Printre măsuri se numără subvenţionarea parţială a centrelor pentru imigranţi în ţările UE care acceptă astfel de structuri.

De asemenea, Executivul UE intenţionează să aloce stimulente financiare pentru cel mult 500 de imigranţi extracomunitari salvaţi din Marea Mediterană, a declarat un oficial comunitar citat de FT. Ţările care acceptă extracomunitari ar urma să primească 6.000 de euro pentru fiecare străin.

Planul stimulentelor financiare intervine în contextul în care mai multe nave cu imigranţi au fost oprite să intre în porturi din Italia de noul Guvern populist şi eurosceptic de la Roma.

Spania probabil va fi cel mai mare beneficiar al fondurilor, dat fiind că a primit peste 1.200 de imigranţi salvaţi din Marea Mediterană în ultima săptămână. La rândul lor, Franţa, Portugalia, Olanda şi Malta au acceptat imigranţi în ultimele săptămâni.

Prin oferirea de stimulente financiare ţărilor care contribuie la distribuirea extracomunitarilor, Bruxellesul speră să convingă Guvernul de la Roma să facă mai mult pentru a evita plecarea imigranţilor spre alte state europene.

Elementul central al planului este construirea unor “centre de control” în ţări UE, pentru procesarea cererilor de azil şi repatrierea imigranţilor respinşi.

Matteo Salvini, ministrul italian de Interne şi liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, vrea crearea unor “platforme pentru debarcarea imigranţilor” în afara Uniunii Europene, în nordul Africii. Ideea lui Matteo Salvini este susţinută de Austria şi de Horst Seehofer, ministrul de Interne al Germaniei.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă