Dawn Sturgess

Una din victimele neurotoxinei Novicioc din Marea Britanie a murit

Poliția britanică a inițiat o anchetă pentru crimă în cazul lui Dawn Sturgess, una din noile victime ale agentului neurotoxic Novicioc, care a murit duminică seara în spital.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2018 - 13:34

Poliția britanică a inițiat o anchetă pentru crimă în cazul lui Dawn Sturgess, una din noile victime ale agentului neurotoxic Novicioc, care a murit duminică seara în spital, relatează BBC News. Soțul victimei, Charlie Rowley, se află și el în spital în stare critică, după ce cuplul ar fi intrat în contact cu un obiect contaminat săptămâna trecută.

Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, s-a declarat șocată de moartea femeii, mai ales în contextul suspiciunilor privind implicarea Rusiei în atentatul asupra lui Serghei Skripal și a ficei sale Iulia cu aceeași substanță în primăvara acestui an.

În momentul de față, investigația acestui nou incident tragic este condusă de specialiștii contrateroriști din poliția britanica, 100 de detectivi fiind implicați în elucidarea cauzelor misterioase din spatele acestor noi otrăviri cu Novicioc. 

Comentarii