Un tânăr a provocat haos intrând înarmat şi cu vestă antiglonţ într-un magazin Walmart din SUA

Un tânăr a provocat haos joi în Missouri (SUA), intrând puternic înarmat şi cu o vestă antiglonţ într-un magazin Walmart, din acelaşi lanţ în care s-a produs şi atacul armat de sâmbătă din El Paso (Texas), înainte de a fi arestat, transmite EFE.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2019 - 10:55

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Springfield, Mike Lucas, a explicat jurnaliştilor că tânărul, în vârstă de circa 20 de ani, a intrat în incintă cu o puşcă de asalt şi o altă armă, circa 100 de cartuşe şi cu echipament de tip militar.

În magazin, tânărul a înregistrat cu telefonul mobil scena de haos şi panică pe care a provocat-o, în timp ce împingea un cărucior de cumpărături.

Un angajat al Walmart a activat alarma de incendiu pentru ca persoanele aflate înăuntru să părăsească locul, ceea ce a făcut şi tânărul, fără a fi tras vreun glonţ.

Odată ajuns afară, un fost pompier l-a ameninţat cu propria sa armă până ce, câteva minute mai târziu, a sosit poliţia şi l-a arestat.

În statul Missouri, portul de arme este legal, fiind permis de asemenea de Walmart.

Deşi încă nu se cunoaşte ce scop avea tânărul, Lucas a spus că "evident intenţia lui era de a crea haos şi a reuşit". El a subliniat că acesta "avea cu siguranţă capacitatea de a face rău oamenilor".

"Şi atunci, evident, după ce s-a întâmplat în Texas şi Dayton şi toate aceste lucruri din ultimele şapte zile, asta este în mintea tuturor", a declarat agentul de poliţie.

Sâmbătă dimineaţa, un bărbat a deschis focul într-un magazin Walmart din localitatea El Paso (Texas) de la frontiera cu Mexicul, ucigând 22 de persoane şi rănind alte 20.

Presupusul atacator, identificat ca fiind Patrick Crusius, 21 de ani, publicase un manifest antiimigraţie pe internet şi alerta asupra unei "invazii hispanice în Texas".

El este arestat iar procurorii au anunţat deja că vor cere condamnarea la moarte.

Câteva ore mai târziu, duminică, un alt tânăr a deschis focul într-o zonă animată din Dayton (Ohio), omorând nouă oameni, printre care şi sora sa, după care a fost ucis.

Comentarii