Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un nou caz de pestă porcină în Ungaria

Un nou caz de pestă porcină africană a fost descoperit săptămâna aceasta în rândul populaţiei de porci mistreţi din Ungaria însă epidemia nu s-a răspândit şi în rândul porcilor domestici, a anunţat vineri Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

11.05.2018 - 16:05

Un nou caz de pestă porcină africană a fost descoperit săptămâna aceasta în rândul populaţiei de porci mistreţi din Ungaria însă epidemia nu s-a răspândit şi în rândul porcilor domestici, a anunţat vineri Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria (NEBIH), informează Reuters.

Luni, Rusia a introdus restricţii temporare cu privire la importurile de porci vii şi produse din carne de porc din Ungaria, din cauza izbucnirii unei epidemii de pestă porcină în regiunea nordică Heves. Din acelaşi motiv, China a interzis şi ea importurile de porci vii, produse din carne de porc şi mistreţ din Ungaria.

"Până acum, în Ungaria pesta porcină africană a fost identificată doar în cazul porcilor mistreţi", a precizat NEBIH, adăugând că judeţul Heves este cel mai expus riscului. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a NEBIH, până acum epidemia a fost identificată la şapte mistreţi decedaţi.

La finele lunii trecute, atunci când a fost descoperit primul caz de pestă porcină în Ungaria, NEBIH a adoptat mai multe măsuri printre care efectuarea unor căutări organizate pentru carcase de porci mistreţi şi suspendarea temporară a vânatului mistreţilor în zona afectată. "Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până când autorităţile vor reuşi să evalueze amploarea infecţiei", a precizat NEBIH.

Virusul care provoacă pesta porcină africană este inofensiv pentru oameni şi pentru alte animale, însă, pentru mistreţi şi porcii de fermă, boala - pentru care nu există încă un vaccin - este mortală în aproape toate cazurile, ducând la decesul animalelor în termen de 10 zile.

În România, la începutul acestui an a fost descoperit un focar de pestă porcină africană în localitatea Micula, la aproximativ 7 kilometri de graniţa României cu Ungaria şi Ucraina. În luna martie, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare a instituit măsuri speciale de protecţie pe raza mai multor localităţi după depistarea unui nou caz de pestă porcină africană, în localitatea sătmăreană Bercu Nou.

Comentarii

loading...