-2 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăInternaționalUn bărbat și-a dat în judecată fostul fiu vitreg pentru a recupera...

Un bărbat și-a dat în judecată fostul fiu vitreg pentru a recupera o parte din banii pe care i-a cheltuit pentru a-l crește

Un bărbat din China și-a dat în judecată fostul fiu vitreg pentru a recupera o parte din banii pe care i-a cheltuit pentru a-l crește. Bărbatul, pe nume Tang, i-a cerut fostului său fiu vitreg, Liu, să plătească 35.200 de yuani (5.285 de dolari), potrivit Shanhai News. Cazul a stârnit ample dezbateri pe rețelele de socializare, mulți utilizatori fiind indignați de acțiunile lui Tang.

La câteva luni după ce a divorțat, un bărbat din China a decis să își dea în judecată fostul fiu vitreg pentru a recupera o parte din banii cheltuiți pentru a-l crește.

Potrivit presei chineze Shanhai, bărbatul, pe nume Tang, i-a cerut fostului său fiu vitreg, Liu, să plătească 35.200 de yuani (5.285 de dolari) drept compensație pentru „cheltuielile de trai” suportate în perioada în care a fost la universitate. Banii acopereau cazarea și masa pe parcursul a patru ani, a relatat publicația.

Tang s-a căsătorit cu mama lui Liu în 2009, când băiatul avea 10 ani. Domnul Tang a ajutat la creșterea copilului până în septembrie 2021, când soția sa a cerut divorțul, potrivit site-ului. Tang a intentat apoi o acțiune în justiție împotriva fostului său fiu vitreg la aproximativ trei luni după ce s-a separat de fosta sa soție.

Cazul a stârnit ample dezbateri pe rețelele de socializare, hashtag-ul „tatăl vitreg îi cere fiului vitreg 30.000 de yuani pentru cheltuielile de întreținere după divorț” obținând peste 150 de milioane de vizualizări pe platforma Weibo, asemănătoare Twitter.

Mulți oameni au fost uimițide decizia lui Tang de a-l da în judecată pe Liu.

„Chiar și după ce l-a crescut pe copil timp de 10 ani, nu pare că l-a tratat vreodată ca pe un fiu. Este atât de trist”, a comentat un utilizator Weibo.

Luna trecută, un tribunal local din orașul Chongqing a respins cererea lui Tang, hotărând că aceste cheltuieli au fost plătite de bunăvoie, potrivit South China Morning Post.

„Tang a ales să îl susțină pe Liu, deși știa că nu avea responsabilitatea legală de a plăti pentru studiile universitare ale acestuia, deoarece Liu împlinise 18 ani. În China, copiii sunt adulți din punct de vedere legal după împlinirea vârstei de 18 ani și nu se mai așteaptă ca părinții să le acopere cheltuielile de trai”, a declarat judecătorul care prezidează tribunalul, potrivit publicației.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alegerile prezidențiale 2024: Peste 45.000 de angajați MAI, mobilizați pentru primul tur de scrutin

Cătălin Predoiu a cerut sancționarea fermă a oricărei încercări de cumpărare de voturi sau mită electorală Duminică, la primul tur al alegerilor prezidențiale, peste 45.000...

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Actualizările sunt gestionate de primari sau de persoane desemnate prin dispoziție legală Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în...
Ultima oră
Pe aceeași temă