21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn bărbat din Ucraina a fost ajutat de autorități să ajungă la...

Un bărbat din Ucraina a fost ajutat de autorități să ajungă la București unde își are familia

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Ucraina, a ajuns în România și a cerut sprijinul polițiștilor de frontieră și jandarmilor din Botoșani pentru a ajunge la București, acolo unde era așteptat de familia sa.

Ucraineanul s-a prezentat vineri la sediul Jandarmeriei Botoșani și a solicitat sprijin pentru a ajunge la București, unde îl aștepta familia, precizează stiripesurse.ro.

„Jandarmii au luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Botoșani, ucraineanul fiind predat în cele din urmă unui echipaj mixt format dintr-un jandarm și un polițist de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în vederea efectuării demersurilor necesare pentru clarificarea situației legale a acestuia. Echipajul a preluat cetățeanul și l-a condus la Gara Botoșani, unde i-a obținut un bilet de tren gratuit cu destinația Gara de Nord – București. Polițistul de frontieră și jandarmul s-au asigurat că acesta a urcat în tren, pentru a ajunge la familia sa, cu care a reușit să ia legătura tot prin intermediul colegilor noștri”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Jandarmeriei Botoșani.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Botoșani este un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina, care funcționează 24/7.

Un bărbat din Ucraina a ajuns la București pentru a-și vedea familia, Ucraina prelungind recent starea marțială cu încă 3 luni

Parlamentul din Ucraina (Rada Supremă) a prelungit din nou legea(starea) marțială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în vigoare din 24 februarie, data începerii invaziei ruse, transmite luni DPA.

Anunţul a fost făcut luni de către preşedintele Radei, Ruslan Stefanciuk.

Decretul, care include o interdicţie de ieşire din Ucraina pentru toţi bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani, se va aplica până la data de 21 noiembrie inclusiv. Aceasta este a doua extindere a măsurii de la debutul agresiunii militare ruse contra Ucrainei, potrivit agerpres.ro.

Ucraina a prelungit starea marțială și mobilizarea generală, astfel încât armata să aibă drepturi lărgite

Legea marţială conferă armatei drepturi sporite şi limitează libertăţile civile, precum dreptul de a manifesta. Numeroşi experţi văd în această prelungire un indicator al datei aproximative până la care Kievul se aşteaptă să continue confruntările cu Rusia.

Pe 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă