12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn accident suspect s-a produs miercuri în Iran. Câte victime au fost

Un accident suspect s-a produs miercuri în Iran. Câte victime au fost

Acest incident intervine după o serie de acte de sabotaj înregistrate în contextul tensiunilor asociate controversatului program nuclear iranian.

O conductă de oxigen a explodat în uzina Damavand-Mobin, situată în provincia iraniană Bushehr, conform agenţiei de presă Tasnim.

Incendiul care a urmat a fost stins după câteva ore. Bilanţul exploziei este de un mort morţi şi mai mulţi răniţi. Două persoane sunt spitalizate în stare critică.

Autorităţile nu au anunţat cauza exploziei, care se înscrie într-o serie de incidente suspecte produse în ultimul an la obiective industriale din Iran.

“A fost format un grup tehnic pentru investigarea incidentului”, a declarat guvernatorul regional, Abdolnabi Yousefi.

În urmă cu două zile, nouă persoane au fost rănite într-o explozie produsă la o fabrică de drone situată într-un complex industrial din provincia Isfahan.

Iranul a atribuit Israelului o serie de acte de sabotaj produse în contextul tensiunilor apărute din cauza programului nuclear iranian.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă