10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE vrea o cotă mai mare din piața globală de microcipuri

UE vrea o cotă mai mare din piața globală de microcipuri

Piaţa este dominată de Asia, dar recentele probleme de aprovizionare au determinat Comisia Europeană să acţioneze.

“Avem ca obiectiv 20% din cota globală de piaţă în următorii zece ani. Este suficient pentru necesităţile noastre. Statele Unite încearcă să ajungă la 30%”, a afirmat comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton.

“Toţi avem acum ambiţia de a face din Europa locul de pe planetă unde se produc cei mai puternici şi mai performaţi semiconductori. Ceea ce este important pentru noi este să readucem producţia în Europa, pentru a garanta securitatea lanţului de aprovizionare”, a adăugat oficialul.

Dar analiştii au dubii că UE va putea reuşi în curând construirea unei unităţi de producţie pentru cipuri, scrie Agerpres.

Surse de la Bruxelles care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că Breton este decis să atragă un producător major de cipuri care să-şi deschidă o fabrică de mare capacitate în Europa, în contextul ambiţiilor Comisiei Europene de a obţine în următorul deceniu acces la cea mai avansată producţie.

Analiştii avertizează că o mare uzină în Europa s-ar putea dovedi o eroare strategică, deoarece continentul, care nu produce smartphone-uri şi alte produse electronice de consum, nu are o piaţă viabilă. 

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă