8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurcia va căuta alternative dacă va fi exclusă din programul F-35

Turcia va căuta alternative dacă va fi exclusă din programul F-35

“Avem nevoie de aparate de luptă. Dacă nu vom putea să achiziţionăm F-35, vom căuta alte soluţii”, a declarat ministrul turc al afacerilor externe Mevlut Cavusoglu, aflat în vizită oficială în capitala Estoniei şi citat de agenţia oficială turcă Anadolu.

Ankara a calificat drept “injustă” decizia SUA de a exclude Turcia din programul pentru F-35, după hotărârea ei de a achiziţiona sisteme ruseşti S-400.

O a doua livrare de sisteme antiaeriene ruseşti a început săptămâna aceasta, operaţiune ce va continua până la sfârşitul lui septembrie.

Turcia a comandat mai mult de o sută de aparate F-35, însă responsabilii americani consideră că livrarea de aparate F-35 este incompatibilă cu S-400 ruseşti, susceptibile să pună în pericol, cu capacităţile spionajului rus, protecţia de date tehnologice americane de vârf.

În timpul vizitei pe care a desfăşurat-o la Moscova cu ocazia unui Salon Aeronautic Internaţional, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări marţi că Ankara este dispună să-şi continue cooperarea cu Moscova în materie de apărare.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă