Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ierusalim

Turcia critică decizia Kosovo de a-și înființa o ambasadă la Ierusalim

Turcia și-a exprimat dezamăgirea față de decizia Kosovo de a stabili relaţii diplomatice cu statul Israel şi de a-şi deschide o ambasadă la Ierusalim.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2020 - 19:51

Kosovo este o fostă provincie a Serbiei și încearcă să fie recunoscută ca stat de cât mai multe țări și organizații, ceea ce ar explica interesul kosovarilor de a-și deschide o nouă ambasadă. 

Kosovo are populație majoritar musulmană iar Turcia a fost printre primele țări care au recunoscut independența Kosovo. Totuși, duminică, Ministerul de Externe de la Ankara s-a declarat dezamăgit de decizia Kosovo de a se apropia politic de Israel, ceea ce ar putea însemna că interesele palestinienilor trec pe planul al doilea.

După cum se știe, Turcia susține interesele palestinienilor.

Anterior acestei decizii a guvernului din Kosovo, și Serbia ar fi anunțat - potrivit părții israeliene - că își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Seria acestor mutări de ambasade între cele două orașe din Israel a fost deschisă, în anul 2018, de Statele Unite, care sunt cel mai apropiat aliat al Israelului.

Comentarii