Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Afganistan

Trump vrea să semneze personal un acord de pace cu talibanii din Afganistan

Președintele Donald Trump a anunțat că ar fi dispus să semneze personal un acord de pace cu talibanii, acord menit să pună capăt violențelor din Afganistan.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2020 - 20:01

Un asemenea acord se va semna în urma negocierilor menite să pună capăt celor 18 ani de război intern din Afganistan, anunță presa internațională.

"Da. Îmi voi pune numele pe el", a precizat preşedintele Trump, în momentul în care a fost întrebat de jurnaliști despre un eventual acord de pace pentru Afganistan.

Un eventual acord între Statele Unite și talibani ar putea fi semnat la data de 29 februarie 2020. Până atunci, începând de sâmbătă, 22 februarie, în Afganistan a intrat în vigoare un armistițiu.

"Vreau să văd cum decurge această perioadă de o săptămână. Dacă funcţionează şi în restul săptămânii, voi semna acest acord. A venit timpul să ne întoarcem acasă. Şi ei (talibanii - n.n.) vor să se oprească", a explicat președintele Donald Trump.

Comentarii

loading...