10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalTrump: Putin este geniu

Trump: Putin este geniu

Donald Trump a văzut “geniu” în strategia preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu privire la Ucraina.

În același timp, Trump critică gestionarea crizei de către succesorul său Joe Biden, scrie AFP.

“Am spus: este geniu”, a declarat Trump, într-un podcast, referitor la discursul de luni al lui Vladimir Putin, în care preşedintele rus a declarat că recunoaşte independenţa a două teritorii separatiste din Ucraina.

Relația dintre Trump și Putin

“Cât de deştept este”, a adăugat fostul preşedinte despre Vladimir Putin, lăudând relaţia sa cu liderul rus.

Apropierea dintre cei doi a fost în trecut subiectul unor puternice critici, amintește Agerpres.

Subliniind că îl cunoaşte “foarte bine” pe Vladimir Putin, Donald Trump a mai apreciat într-un comunicat că liderul rus “nu ar fi făcut niciodată sub administraţia Trump ceea ce face acum”.

Denunţând modul în care succesorul său Joe Biden gestionează dosarul, el a spus că “nu a existat absolut niciun motiv pentru ca situaţia care se desfăşoară în prezent în Ucraina să aibă loc”.

Donald Trump, care cochetează cu posibilitatea de a reveni în cursa pentru Casa Albă, a calificat pe de altă parte ca “slabe” sancţiunile adoptate pentru moment de administraţia Biden.

“Sunt nesemnificative în comparaţie cu cucerirea unei ţări şi a unor terenuri situate strategic”, a acuzat fostul preşedinte.

“Putin nu numai că obţine ceea ce şi-a dorit întotdeauna, dar devine din ce în ce mai bogat datorită avântului gazelor şi petrolului”, a adăugat el.

Citește și:

Donald Trump, probleme financiare și juridice grave: „L-am acoperit timp de un deceniu! Nu am mai lucra pentru el”

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!


Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Formația lui Horațiu Moldovan, eliminată din Cupa Spaniei! Athletic Bilbao va juca finala

Athletic Bilbao s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins-o cu 3-0 pe Atletico Madrid, în returul de pe „San Mames”. În...

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă