Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump discută cu Putin despre controlul armamentului şi Covid-19

Preşedintele american Donald Trump i-a spus omologului său rus Vladimir Putin, într-o convorbire la telefon, că doreşte să evite o cursă a înarmării costisitoare cu Rusia şi China şi că speră la progrese în negocieri cu privire la controlul armamentului, a anunţat Casa Albă.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2020 - 15:21

Trump a discutat cu Putin despre programul nuclar iranian, a anunţat la rândul său Kremlinul, conform News.ro.

”Necesitatea eforturilor comune în vederea menţinerii stabilităţii regionale şi a regimului mondial al neproliferării nucleare au fost subliniate de amebele părţi”, a anunţat preşedinţia rusă într-un comunicat.

Casa Albă nu menţionează deloc Iranul.

Ea a subliniat însă că cei doi lideri au discutat de asemenea despre mijloace de a învinge pandemia covid-19 şi despre continuare redeschiderii economiei mondiale.

Washingtonul consideră că Beijingul este necesar să se alăture negocierilor Statelor Unite cu Rusia în vederea semnării unui pact menit să înlocuiască Tratatul New START, care expiră în februarie.

Un diplomat chinez de rang înalt a întredeschis luna aceasta uşa acestei ipoteze, anunţând că Beijingul este încântat să ia parte la negocieri cu privire la controlul armamentului cu Washingtonul şi Moscova, cu condiţia ca Statele Unite să-şi reducă arsenalul nuclear la un nivel similar arsenalului chinez, de aproximativ 20 de ori mai mic.

Comentarii