15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump crede că nu a venit încă momentul să se ducă la...

Trump crede că nu a venit încă momentul să se ducă la Phenian

”Eu nu cred că suntem pregătiţi de asta”, a declarat luni preşedintele american, la Casa Albă, adăugând că acest lucru ar putea să fie luat în calcul mai târziu, la fel ca şi o vizită a dictatorului nord-coreean în Statele Unite.

Întrebat despre informaţii din presa sud-coreeană potrivit cărira Kim Jong Un l-ar fi invitat la Phenian printr-o scrisoare, Trump a refuzat să confirme sau să infirme.

”Relaţiile noastre sunt foarte bune, dar nu vreau să mă exprim cu privire la asta”, a răspuns el.

Trump s-a întâlnit deja cu Kim Jong Un în trei rânduri, în iunie 2018 la Singapore, în februarie 2019 la Hanoi şi în iunie, în Zona Demilitarizată (DMZ) care desparte cele două Corei.

În pofida unui anunţ al unei relansări iminente a discuţiilor făcut de cei doi în a treia lor întâlnire faţă în faţă, negocierile sunt oprite din februarie.

Din iulie, Phenianul şi-a multiplicat, din contră, tirurile de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, catalogate drept ”provocatoare” de către oficiali americani, în pofida faptului că Donald Ttrump s-a arătat mult mai conciliant.

Cele mai citite

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...
Ultima oră
Pe aceeași temă