17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalToscana și Campania devin noile „zonele roșii” pandemice ale Italiei

Toscana și Campania devin noile „zonele roșii” pandemice ale Italiei

Italia a înregistrat 40.902 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, aducând numărul total de cazuri, de la apariția bolii în februarie, la 1.107 milioane – o creștere de trei ori într-o singură lună.

Căutând să limiteze răspândirea coronavirusului, guvernul a creat săptămâna trecută un sistem pe trei niveluri, cu grade diferite de delimitare în fiecare zonă, plasând inițial patru regiuni într-o zonă roșie, două într-o zonă portocalie și restul într-o zonă galbenă cu risc moderat .

Guvernul italian a modificat, însă, harta zonelor, la începutul acestei săptămâni și a revizuit-o vineri, după ce a analizat cele mai recente date, inclusiv ratele de infecție locale și gradul de ocupare a spitalelor.

Astfel, Toscana și Campania vor fi adăugate de duminică pe lista roșie, alăturându-se regiunilor afectate din nordul Lombardiei, Piemontului și Valle D’Aosta, provinciei Bolzano și Calabriei.

Persoanelor care locuiesc în aceste zone li se permite să părăsească casele numai pentru activități lucrative esențiale, din motive de sănătate sau de urgență. Barurile, restaurantele și majoritatea magazinelor trebuie să rămână închise.

Nouă regiuni vor sta adin acest weekend în zona intermediară portocalie: Emilia-Romagna, Friuli, Marche, Abruzzo, Basilicata, Liguria, Puglia, Sicilia și Umbria. Doar cinci rămân în zona galbenă, inclusiv Lazio, centrul Romei, și Veneto.

Regiunea Campania a sărit direct din zona galbenă în cea roșie după ce medicii au avertizat că sistemul de sănătate al provinciei este aproape de colaps, cu cozi uriașe formate în afara spitalelor și cu unii pacienți cu aparate de oxigen montate în mașinile lor în timp ce așteptau internarea.

Chiar și în nord, însă, oficialii au avertizat că spitalele se luptă să facă față, pe măsură ce numărul bolnavilor de Covid urcă din ce în ce mai mult și personalul se luptă cu epuizarea.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă