Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Thailanda - Peste jumătate dintre tigrii salvaţi dintr-un templu budist au murit

Peste jumătate dintre tigrii pe care autorităţile thailandeze i-au confiscat în 2016 de la un Templu al Tigrilor au murit din cauza unei boli virale, în condiţiile în care sistemele lor imunitare erau slăbite în urma consangvinizării, scrie Agerpres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 15.09.2019 - 14:53

Templul budist era o cunoscută destinaţie turistică unde vizitatorii îşi făceau selfie-uri cu animalele şi hrăneau puii cu biberonul, până când, în 2016, autorităţile au confiscat circa 150 de tigri, în urma presiunilor privind traficul cu animalele sălbatice.

Animalele confiscate au fost transferate în două sanctuare dedicate vieţii sălbatice, aflate în grija statului, însă în curând a devenit evident că acestea erau în pericol să se infecteze cu virusul distemper canin, a declarat un responsabil din cadrul Departamentului pentru parcuri naţionale şi viaţă sălbatică.

"Când am luat tigrii, am observat că nu aveau o imunitate bună din cauza consangvinizării", a precizat Prakit Vongsrivattanakul.

"I-am tratat pe măsură ce au apărut simptomele", a explicat acesta.

Responsabilul nu a oferit şi o cifră pentru numărul de tigri decedaţi, însă televiziunea publică PBS a relatat că 86 dintre cei 147 de tigri salvaţi au murit.

Templul se promovase de mai mulţi ani ca un sanctuar dedicat vieţii sălbatice, însă, într-un final, responsabilii săi au fost cercetaţi, fiind suspectaţi de legături cu traficanţii de animale.

Activiştii pentru drepturile animalelor i-au acuzat pe călugării templului de creşterea ilegală de tigri, în timp ce unii vizitatori au povestit că animalele păreau drogate. Călugării au negat aceste acuzaţii.

Comentarii

loading...