8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalTemperaturi extreme în Turcia! Un oraș a atins 49,1 grade Celsius

Temperaturi extreme în Turcia! Un oraș a atins 49,1 grade Celsius

La Cizre, oraș din sud-estul Turciei, au fost înregistrate temperaturi record de 49,1 grade Celsius, potrivit datelor direcției generale de meteorologie. Până în prezent nu au mai fost întâlnite astfel de temperaturi extreme pe teritoriul țării, iar aerul fierbinte le-a provocat dificultăți de respirație oamenilor. 

Un record precedent arăta o valoare termincă de 49 de grade Celsius, tot în orașul Cizre, la graniță cu Siria. Toată țara este afectată în aceste zile de valul copleșitor de căldură, care se extinde în mai multe state ale lumii.

Potrivit meteorologilor, în acest moment sunt cinci cupole de căldură pe glob în emisfera nordic. Nordul Japoniei  și Irlanda de Nord au atins la rândul lor recorduri de temperaturi extreme. Valul de caniculă este și motivul izbucnirii incendiilor din vestul Americii de Nord și Siberia, care au ars sute de mii de hectare de teren, iar mii de oameni au fost evacuați din casele lor. Specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că aceste fenomene drastice sunt o urmare a încălzirii globale.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă