Orașul Cizre a înregistrat un record de 49,1 grade Celsius

Temperaturi extreme în Turcia! Un oraș a atins 49,1 grade Celsius

Valul de caniculă a atins un nou nivel în Turica, după ce un oraș din sud-estul țării a înregistrat temperaturi de 49,1 grade Celsius. Aerul fierbinte a creat disconfort termic oamenilor și dificultăți în respirație.

Anca Stratulat 0 comentarii

22.07.2021 - 08:38

La Cizre, oraș din sud-estul Turciei, au fost înregistrate temperaturi record de 49,1 grade Celsius, potrivit datelor direcției generale de meteorologie. Până în prezent nu au mai fost întâlnite astfel de temperaturi extreme pe teritoriul țării, iar aerul fierbinte le-a provocat dificultăți de respirație oamenilor. 

Un record precedent arăta o valoare termincă de 49 de grade Celsius, tot în orașul Cizre, la graniță cu Siria. Toată țara este afectată în aceste zile de valul copleșitor de căldură, care se extinde în mai multe state ale lumii.

Potrivit meteorologilor, în acest moment sunt cinci cupole de căldură pe glob în emisfera nordic. Nordul Japoniei  și Irlanda de Nord au atins la rândul lor recorduri de temperaturi extreme. Valul de caniculă este și motivul izbucnirii incendiilor din vestul Americii de Nord și Siberia, care au ars sute de mii de hectare de teren, iar mii de oameni au fost evacuați din casele lor. Specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că aceste fenomene drastice sunt o urmare a încălzirii globale.

Citește totul despre:

#turcia #canicula #Cizre

Comentarii