1.1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăInternaționalSute de sud-africani i-au adus un omagiu lui Desmond Tutu

Sute de sud-africani i-au adus un omagiu lui Desmond Tutu

Sute de sud-africani au făcut coadă joi pentru a-i aduce un omagiu Arhiepiscopului Desmond Tutu, al cărui trup a fost depus la Catedrala Sf. George din Cape Town.

Desmond Tutu, un laureat al Premiului Nobel pentru Pace, venerat pe scară largă între diviziunile rasiale și culturale din Africa de Sud pentru rectitudinea sa morală și lupta sa principială împotriva guvernării minorităților albe, a murit duminică (26 decembrie) la vârsta de 90 de ani.

Oamenii i-au adus un omagiu lui Desmond Tutu la Catedrala Sf. George din Cape Town

Vorbind cu Reuters în afara Catedralei, cei îndoliați i-au adus un omagiu lui Tutu, spunând că el este „vocea celor fără voce” și „întotdeauna o voce a rațiunii”. Tutu, care a cerut cel mai ieftin sicriu și nu a dorit nicio cheltuială de înmormântare fastuoasă, va fi incinerat, iar rămășițele sale vor fi îngropate în spatele amvonului Catedralei Sf. Gheorghe, pe care îl folosea adesea pentru a predica împotriva nedreptății rasiale.

Publicul va avea ocazia să vadă trupul lui Tutu între orele 9:00, ora locală (0700 GMT) și 17:00 (15:00 GMT), joi și vineri (31 decembrie), înaintea slujbei de înmormântare în masă de requiem sâmbătă (1 ianuarie), unde președintele Cyril Ramaphosa este de așteptat să rostească un elogiu.

Fiica lui Desmond Tutu a vorbit și ea despre cele mai mândre și frumoase amintiri legate de tatăl ei. Nontombi Naomi Tutu își amintește ziua în care tatăl ei a intervenit pentru a salva un tânăr de la arderea de viu de o mulțime furioasă. De asemenea, a rămas mereu surprinsă de legătura pe care arhiepiscopul o crea cu oamenii.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă