12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalSute de oameni au fost salvați dintr-un incendiu pe un feribot din...

Sute de oameni au fost salvați dintr-un incendiu pe un feribot din Grecia

Sute de persoane au fost salvate, după ce un incendiu a izbucnit pe un feribot din Grecia. Potrivit autorităților elene, trei persoane au fost rănite în urma incidentului.

Alți doi erau încă prinși și au sunat pentru ajutor cu un elicopter Super Puma în drum pentru a-i salva. Presa elenă a raportat că cel puțin 10 persoane erau date dispărute. Autoritățile nu au putut confirma informațiile, spunând că operațiunea este în desfășurare.

Incendiu pe un feribot din Grecia

Feribotul naviga vineri dimineață între Grecia și Italia. Paza de coastă a declarat că în total 239 de pasageri și 51 de membri ai echipajului se aflau la bordul Euroferry Olympia, sub pavilion italian. Cei mai mulți dintre ei se îmbarcaseră pe nave de salvare care îi transferau în portul insulei Corfu, unde așteptau ambulanțele.

Nu s-au raportat decese sau răniți imediat. Ulterior, s-au raportat trei răniți. De asemenea, o persoană cu probleme respiratorii a fost transportată la spital, potrivit autorităților sanitare locale. La câteva ore după ce s-a dat alarma, nava era încă în flăcări.

Euroferry Olympia, sub pavilion italian, navigase din Igoumenitsa, cel mai mare port din vestul Greciei, și se îndrepta către portul italian Brindisi, la aproximativ nouă ore distanță. Incendiul, a cărui cauză nu a fost imediat cunoscută, a izbucnit în apropierea insulei Corfu din Marea Ionică.

„Căpitanul Euroferry Olympia a cerut pasagerilor să părăsească barca”, a spus poliția, adăugând că remorchere și bărci de patrulare au fost trimise pentru a ajuta aproximativ 300 de pasageri în timpul operațiunii de salvare.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...

Săptămâna viitoare este organizată simularea Bacalaureatului. CALENDARUL

Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 - 2024, organizată de Ministerul Educaţiei (ME), continuă în săptămâna  4 - 7 martie, cu probele scrise din cadrul Bacalaureatului (pentru...

Cine este candidatul surpriză al PNL la Primăria Capitalei

Surpriză de proporții în privința candidatului PNL la Primăria Capitalei. Un nume greu din administrația locală ar putea fi propus pe lista candidaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă