50 de truse suplimentare au fost găsite pe 23 martie la Perth după ce au ajuns din Hong Kong.

Sute de kituri de testare COVID-19, contrafăcute și importate din China, confiscate în Australia!

Australienii au importat kituri de testare COVID-19 ilegale din China, prima livrare de truse întrând în țară pe 16 martie. Ministrul afacerilor interne, Peter Dutton, a declarat că aceste truse prezintă un risc grav pentru sănătate.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 04.04.2020 - 17:51

Australienii au fost avertizați să nu aibă încredere în kiturile de testare a coronavirusului „do-it-yourself” din China, după ce sute au fost importate în țară. Prima livrare de 200 de truse din China, destinată locuitorilor din Perth, a fost identificată de către ofițerii forței de frontieră australiene pe 16 martie.

50 de truse suplimentare au fost găsite pe 23 martie la Perth după ce au ajuns din Hong Kong, potrivit The Daily Telegraph, unele dintre teste urmând să fie retrimise către Sydney. Mai multe kituri de testare la domiciliu sunt așteptate să ajungă în țară în orașe precum Melbourne.

Ministrul afacerilor interne, Peter Dutton, a declarat că aceste truse sunt un risc grav pentru sănătatea publică. „Rezultate inexacte ar putea împiedica oamenii să caute ajutorul medical de care au nevoie sau, în mod alternativ, să descurajeze persoanele care ar trebui să se auto-izoleze”, a spus oficialul australian.

Peter Dutton a declarat că acesta nu este un risc pe care Australia și și-l poată asuma în acest moment.

"Ofițerii noștri ABF de la frontieră sunt în alertă pentru orice produse COVID-19 neautorizate și vor continua să lucreze zi și noapte pentru a se asigura că aceste mărfuri periculoase nu vor ajunge în gospodăriile și comunitățile australiene", a spus domnul ministrul Australian de interne, diagnosticat cu COVID-19 luna trecută.

Administrația mărfurilor terapeutice a confirmat faptul că testerele nu au fost „aprobate” și nu au fost permise la import.

În Australia, doar cei care au călătorit recent în străinătate sau au intrat în contact cu un caz confirmat de coronavirus au fost inițial testați pentru COVID-19. Guvernul federal a extins gama de persoane care pot fi testate pentru pandemia mortală abia pe 26 martie.

În prezent, orice persoană cu pneumonie, febră sau infecție respiratorie acută care lucrează în sănătate sau în îngrijirea vârstnicilor se califică acum pentru test.

Comentarii