13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalSute de kituri de testare COVID-19, contrafăcute și importate din China, confiscate...

Sute de kituri de testare COVID-19, contrafăcute și importate din China, confiscate în Australia!

Australienii au fost avertizați să nu aibă încredere în kiturile de testare a coronavirusului „do-it-yourself” din China, după ce sute au fost importate în țară. Prima livrare de 200 de truse din China, destinată locuitorilor din Perth, a fost identificată de către ofițerii forței de frontieră australiene pe 16 martie.

50 de truse suplimentare au fost găsite pe 23 martie la Perth după ce au ajuns din Hong Kong, potrivit The Daily Telegraph, unele dintre teste urmând să fie retrimise către Sydney. Mai multe kituri de testare la domiciliu sunt așteptate să ajungă în țară în orașe precum Melbourne.

Ministrul afacerilor interne, Peter Dutton, a declarat că aceste truse sunt un risc grav pentru sănătatea publică. „Rezultate inexacte ar putea împiedica oamenii să caute ajutorul medical de care au nevoie sau, în mod alternativ, să descurajeze persoanele care ar trebui să se auto-izoleze”, a spus oficialul australian.

Peter Dutton a declarat că acesta nu este un risc pe care Australia și și-l poată asuma în acest moment.

“Ofițerii noștri ABF de la frontieră sunt în alertă pentru orice produse COVID-19 neautorizate și vor continua să lucreze zi și noapte pentru a se asigura că aceste mărfuri periculoase nu vor ajunge în gospodăriile și comunitățile australiene”, a spus domnul ministrul Australian de interne, diagnosticat cu COVID-19 luna trecută.

Administrația mărfurilor terapeutice a confirmat faptul că testerele nu au fost „aprobate” și nu au fost permise la import.

În Australia, doar cei care au călătorit recent în străinătate sau au intrat în contact cu un caz confirmat de coronavirus au fost inițial testați pentru COVID-19. Guvernul federal a extins gama de persoane care pot fi testate pentru pandemia mortală abia pe 26 martie.

În prezent, orice persoană cu pneumonie, febră sau infecție respiratorie acută care lucrează în sănătate sau în îngrijirea vârstnicilor se califică acum pentru test.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă