Surse UE: România nu va prelua imigranți de pe nava Open Arms

România, care s-a oferit să primească migranţi de pe nava ONG-ului spaniol Open Arms, nu va mai participa la repartizarea acestora, întrucât ofertele celorlalte cinci state din UE (care au mai acceptat să preia aceşti migranţi) sunt suficiente, dar oferta României va fi reţinută.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2019 - 11:12

România, care s-a oferit să primească migranţi de pe nava ONG-ului spaniol Open Arms, nu va mai participa la repartizarea acestora, întrucât ofertele celorlalte cinci state din UE (care au mai acceptat să preia aceşti migranţi) sunt suficiente, dar oferta României va fi reţinută pentru o ocazie viitoare, au declarat, miercuri, surse comunitare citate de agenţia EFE.

Cele cinci state care vor primi migranţii de pe nava Open Arms, respectiv Franţa, Germania, Luxemburg, Portugalia şi Spania, vor anunţa fiecare câte persoane vor prelua şi vor decide cum vor efectua transferul lor din Italia.

După mai multe zile de aşteptare din cauza refuzului ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, de a permite acostarea navei aflate în apropierea insulei Lampedusa, Justiţia italiană a dispus, marţi seară, debarcarea imediată a tuturor celor aproape o sută de migranţi rămaşi la bord şi punerea navei sub sechestru temporar.

Comisia Europeană a cerut statelor UE să dea dovadă de „solidaritate“ şi să accepte, de asemenea, să primească migranţii de la bordul Ocean Viking, o altă navă a unor ONG-uri ce salvează pe Marea Mediterană migranţi care doresc să ajungă în Europa, la bordul căreia se află 356 de migranţi pentru care caută un port european, în vederea debarcării, scrie Agerpres.

 

 

 

 

Comentarii