Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Ministrul justiţiei anulează mai multe directive anti-discriminare

Ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions, a anulat marţi mai multe directive referitoare la încarcerarea minorilor şi la discriminarea pozitivă în sistemul de educaţie, care încuraja accesul în universităţi al membrilor minorităţilor hispanică şi afro-americană.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2018 - 10:20

'Atunci când publică reglementările, agenţiile federale trebuie să respecte principiile constituţionale şi să urmeze regulile prezentate de Congres şi de preşedinte', se arată în comunicatul Departamentului Justiţiei.

Acesta enumeră cele 24 de directive eliminate, majoritatea datând din timpul preşedinţiei democratului Barack Obama.

Ele au fost anulate pentru că erau 'inutile, depăşite, în neconcordanţă cu legile existente', a explicat Departamentul Justiţiei.

O parte din directive se refereau la discriminarea pozitivă a minorităţilor etnice în sistemul de educaţie american, un mecanism emblematic validat de Curtea Supremă pentru a garanta diversitatea.

Anularea directivelor a fost criticată de apărători ai drepturilor omului. 'Este vorba despre un nou atac al lui Sessions şi al preşedintelui Trump împotriva persoanelor de culoare', a denunţat Faiz Shakir, responsabil cu politica naţională în cadrul puternicei asociaţii de apărare a drepturilor civice ACLU. El a criticat 'distrugerea structurilor care evită discriminările rasiale în educaţie, asigurarea locuinţelor şi asigură un tratament corect tinerilor în sistemul nostru judiciar'.

Comentarii

loading...