Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Rezultate Europarlamentare:
PSD 25,8%, PNL 25,8%, USR Plus 23,9%, Pro România 5,7, UDMR 5,5%, PMP 5,2%

SUA au propus Rusiei purtarea unor discuţii pe marginea disputei privind tratatul INF

Statele Unite au propus discuţii cu Rusia asupra chestiunilor legate de controlul armelor în preajma unei întruniri a Organizaţiei Naţiunilor Unite care va avea loc sâptămâna viitoare la Beijing, a declarat joi un oficial superior al Departamentului de Stat, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2019 - 20:33

Sub-secretarul de Stat, Andrea Thompson, a declarat că aproape sigur discuţiile vor include şi o dispută pe marginea unui tratat din timpul Răzbioiului Rece care limitează amplasarea rachetelor cu rază medie de acţiune.

Washingtonul s-a angajat să se retragă din pact din cauza dezvoltării de către Moscova a unei noi rachete de croazieră care încalcă prevederile Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Moscova a negat faptul că rachetele în cauză, Novator 9M729 (denumite SSC-8 de către NATO), încalcă înţelegerea, care împiedică ambele părţi să amplaseze rachete terestre cu rază scurtă şi medie de acţiune în Europa.

Moscova spune că raza de acţiune a rachetelor o menţine în afara tratatului şi acuză Statele Unite că inventează pretexte false pentru a ieşi dintr-un acord pe care doreşte oricum să-l părăsească pentru a-şi dezvolta propriile rachete.

Thompson a declarat că Statele Unite au prezentat Rusiei o propunere pentru un test "verificabil" al razei de rachete, dar Moscova nu a fost de acord cu planul.

Cu excepţia cazului în care ruşii nu vor respecta prevederile Tratatul INF, Statele Unite îşi vor menţine decizia de a părăsi pactul la sfârşitul unei perioade de 60 de zile pe 2 februarie, a spus Thompson.

Comentarii

loading...