Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA au propus Rusiei purtarea unor discuţii pe marginea disputei privind tratatul INF

Statele Unite au propus discuţii cu Rusia asupra chestiunilor legate de controlul armelor în preajma unei întruniri a Organizaţiei Naţiunilor Unite care va avea loc sâptămâna viitoare la Beijing, a declarat joi un oficial superior al Departamentului de Stat, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2019 - 20:33

Sub-secretarul de Stat, Andrea Thompson, a declarat că aproape sigur discuţiile vor include şi o dispută pe marginea unui tratat din timpul Răzbioiului Rece care limitează amplasarea rachetelor cu rază medie de acţiune.

Washingtonul s-a angajat să se retragă din pact din cauza dezvoltării de către Moscova a unei noi rachete de croazieră care încalcă prevederile Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Moscova a negat faptul că rachetele în cauză, Novator 9M729 (denumite SSC-8 de către NATO), încalcă înţelegerea, care împiedică ambele părţi să amplaseze rachete terestre cu rază scurtă şi medie de acţiune în Europa.

Moscova spune că raza de acţiune a rachetelor o menţine în afara tratatului şi acuză Statele Unite că inventează pretexte false pentru a ieşi dintr-un acord pe care doreşte oricum să-l părăsească pentru a-şi dezvolta propriile rachete.

Thompson a declarat că Statele Unite au prezentat Rusiei o propunere pentru un test "verificabil" al razei de rachete, dar Moscova nu a fost de acord cu planul.

Cu excepţia cazului în care ruşii nu vor respecta prevederile Tratatul INF, Statele Unite îşi vor menţine decizia de a părăsi pactul la sfârşitul unei perioade de 60 de zile pe 2 februarie, a spus Thompson.

Comentarii

loading...