Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statele Unite și Rusia au început negocieri pentru armele nucleare. China a refuzat să participe

La Viena au început negocieri între Rusia și SUA pe tema arsenalelor nucleare, a anunțat, luni, TVR.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2020 - 18:40

Unul dintre principalele subiecte aflat în negociere la Viena este tratatul armelor strategice, care expiră în luna februarie 2021. El fusese semnat de președintele Barack Obama în anul 2010 și limita la 1.550 numărul de focoase nucleare operaţionale pentru Statele Unite şi pentru Rusia.

Tratatul ar putea fi prelungit cu o perioadă de până la 5 ani dacă ambele părţi vor accepta acest lucru.

Preşedintele Trump a cerut în mod repetat Chinei să participe alături de Rusia și de SUA la un tratat de limitare a armelor strategice, dar guvernul de la Beijing a refuzat această cerere. China ar deține și ea circa 300 de proiectile nucleare, estimează experții occidentali.

Comentarii