4 C
București
duminică, 26 ianuarie 2025
AcasăInternaționalStarea psihică a lui Putin necesită căutarea unor contacte alternative între liderii...

Starea psihică a lui Putin necesită căutarea unor contacte alternative între liderii ruși. ANALIZĂ

Lipsa oricărui succes în contactele dintre liderii Statelor Unite și Europei cu liderul Rusiei în ceea ce privește războiul din Ucraina prioritizează nevoia de a analiza psihologia luării deciziilor de către Președintele Rusiei, arată o analiză a Robert Lansing Institute.

Câteva aspecte majore influențează luarea deciziilor lui Vladimir Putin, credem că:

  1. Starea de sănătate. Suntem siguri că sănătatea lui Putin este precară, deoarece mai multe boli îl afectează, ducând la incapacitate în termen de șase luni. Având în vedere că anturajul lui Putin rămâne loial, este puțin probabil ca acesta să moară în decurs de un an, cu îngrijire medicală adecvată. Dar cursul bolii și ritmul schimbărilor externe sugerează că starea lui Putin se va deteriora rapid și își va pierde capacitatea de a funcționa ca șef al statului. Putin cunoaște perspectivele bolii, ceea ce se adaugă la conștientizarea că dizabilitatea și moartea sunt inevitabile. Aceste evoluții îl fac să se teamă și să fie furios, transformându-se în paranoia. Sentimentul de putere nemărginită intră în conflict cu frica de moarte, adăugând paranoia care îi umple întreaga minte.

2. Paranoia îl face mai suspicios, aderent la teoriile conspirației, folosit de anturajul său pentru a influența luarea deciziilor.

3. Parkinson declanșează progresul demenței.

Camerele pentru spectacole erotice din conacul Gelendzhik, împreună cu abuzul de glume sexuale pervertite, indică stima de sine scăzută a lui Putin, cu fantezii și nevoi sexuale neîmplinite.

Există, de asemenea, ipoteza că el își pune la îndoială propria identitate de gen și are probleme de intimitate, ca urmare a bolilor. Prin urmare, relația lui cu Kabaeva este puțin probabil să se bazeze pe contactul fizic, punând la îndoială că au avut copii împreună. Mai probabil, această relație este artificială, pentru a arăta că Putin poate fi atractiv pentru sexul opus. Dar natura bolilor ridică îndoieli cu privire la faptul că Putin este un om pe deplin funcțional. Aceste probleme, împreună cu nevoile mari, îl fac agresiv și furios.

4. Efectul medicamentelor. Apariția lui sugerează că Putin ia steroizi anabolizanți, folosiți pentru a trata cancerul. Fața și gâtul umflați ale dictatorului rus sunt martori la acest lucru. Dacă comparăm aspectul lui Putin la două zile, vom vedea efectul drogurilor.

Medicamentele luate, împreună cu progresul Parkinson, se adaugă la simptomele tulburării schizoafective sau tulburării de personalitate antisocială (ASPD), cauzate de consumul de droguri.

Boala este în contrast puternic cu imaginea unui lider sănătos din punct de vedere fizic, atletic și arătos. Durerea și tremurul din cauza Parkinson provoacă un conflict în mintea lui Putin, deoarece realitatea diferă de imaginea de sine pe termen lung. Acest lucru îl face să ia acțiuni care sunt iraționale, dar care demonstrează că poate influența situația, are voință puternică și protejează puterea.

Semnele de deteriorare cognitivă sunt în creștere, inclusiv eșecul de a identifica relațiile primitive cauză-efect sau de a lua decizii în funcție de situație. În primul rând, vorbim despre rigiditate, ceea ce înseamnă că nu este flexibil, nu poate face compromisuri sau se poate adapta la mediul extern, ca urmare a unei game de boli. Dându-și seama că este slab față de boală, Putin devine din ce în ce mai crud. În acest fel, el crede că va arăta tuturor că este puternic, nu va accepta trădarea sau îndoielile cu privire la capacitatea Președintelui.

5. Influența personală. Schimbările legate de vârstă, oamenii „deep KGB” din jur, îl fac din ce în ce mai paranoic față de clișeele propagandistice din vremea sovietică. Putin nu reușește să treacă în afara viziunii asupra lumii din epoca sovietică. Izolat dintr-un punct de vedere alternativ și incapabil să accepte faptele care îi contrazic viziunea asupra lumii, el vede realitatea ca pe un impas între Uniunea Sovietică și Statele Unite.

Citește și:

Minskul se alătură șantajului nuclear al Rusiei

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Elon Musk și-a declarat susținerea față de partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD)

Miliardarul american Elon Musk și-a exprimat sâmbătă, prin videoconferință, sprijinul față de partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) în cursul unui miting...

Anchete în desfășurare privind anularea alegerilor prezidențiale și posibile interferențe în procesul electoral

Ministrul Justiției a afirmat că au fost semnalate atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice pentru sistemul electoral, iar aceste aspecte sunt investigate de structuri de...

Managerul Muzeului Național Brukenthal, semnal de alarmă privind siguranța patrimoniului cultural național

Managerul a atras atenția asupra necesității de a face investiții în sistemele de siguranță pentru protejarea patrimoniului, amintind de cel mai mare jaf de...
Ultima oră
Pe aceeași temă