11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalSituaţia pandemiei. Bilanţul covid-19 se apropie de 200.000 de morţi

Situaţia pandemiei. Bilanţul covid-19 se apropie de 200.000 de morţi

Sute de milioane de musulmani auînceput vineri o lună de ramadan sub semnul izolării. Moscheile sunt obligate să rămână închise, iar iftarul – masa zilnică de dezlegare a postului – nu poate fi împărţită, aşa cum vrea obiceiul, în familie sau cu vecinii.

Numeroase ţări şi actori economici privaţi s-au angajat să se mobilizeze alături de Organizaţia Mondialăa Sănătăţii (OMS) în vederea unei accelerări a producţiei de vaccinuri, tratamente şi teste de diagnosticare şi în vederea asigurării unui acces echitabil la acestea.

Pandemia s-a soldat cu cel puţin 193.000 de morţi în lume de la apariţia sa în decembrie în China, potrivit unui bilanţ întorcmit vineri la ora 19.00 GMY (22.00, ora României) de AFP din surse oficiale.

Peste 2.770.750 de contaminări au fost diagnosticate în 193 de ţări şi teritorii.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată ca număr de morţi şi de cazuri – cu 51.017 decese şi peste 890.000 de cazuri, urmate de Italia 0 25.969 de morţi, Spania – 22.524 de morţi, Franţa – 22.245 şi Regatul Unit, cu 19.506 de morţi.

Produsul Intern Brut (PIB) al Statelor Unite urmează să se contracte cu aproximativ 12% în al doilea trimestru, iar nivelul şomajului ar urma să crească la aproape 14%, potrivit unor estimări publicate de o agenţie independentă.

Italia preconizează un deficit public de 10,4% din PIB şi o datorie de 155,7% în 2020.

În Rusia, Banca centrală se aşteaptă la o scădere a PIB-ului de până la 6% în 2020 din cauza noului coronavirus şi prăbuşirii cursului petrolului.

Preşedintele american Donald Trump a promulgat un nou plan de ajutoarare în valoare de 500 de miliarde de dolari, destinat susţinerii întreprinderilor şi spitalelor americane. El a anunţat că Statele Unite urmează să vândă aparate medicale de respiraţie artificială unui număr de patru ţări în curs de dezvoltare – Indonezia, Ecuador, El Salvador şi Honduras.

Compania aeriană Air France urmează să primească de la statul francez împrumuturi bancare în valoare de şapte miliarde de euro. Împrumuturi bancare garantate de stat în valoare de cinci miliarde de euro sunt studiate pentru constructorul de automobile Renault.

Guvernul olandez promite un ajutor companiei aeriene KLM în valoare de două până la patru miliarde de euro.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat vineri plata unui ajutor de urgenţă în valoare de 309 milioane de dolari Mozambicului în lupta împotriva pandemiei.

Mexicul, Statele Unite şi Canada pregătesc un plan în vederea redemarării industiei auto – un sector vital pentru ţara latino-americană, oprit din cauza pandemiei -, a anunţat guvernul mexican, citat de News.ro.

Cele mai citite

Simona Halep și-a aflat adversara de la turneul Trophee Clarins

Simona Halep va debuta la turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins de la Paris împotriva americancei Mccartney Kessler, jucătoare care în acest moment...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă