23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăCoronavirusSingapore va elimina majoritatea restricțiilor COVID

Singapore va elimina majoritatea restricțiilor COVID

Ministerul Sănătății din Singapore va elimina majoritatea restricțiilor rămase privind COVID-19 începând cu 26 aprilie și va renunța la condițiile de intrare în țară pentru călători, a anunțat vineri ministerul sănătății, ca răspuns la scăderea numărului de noi infecții zilnice, scrie Reuters.

Măsurile includ eliminarea limitelor privind mărimea grupurilor și permiterea întoarcerii complete a angajaților la locurile de muncă, reducând totodată nivelul de alertă al centrului financiar din Asia de Sud-Est pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Autoritățile au anunțat, de asemenea, că turiștii vaccinați care vor să intre în țară nu trebuie să mai prezinte un test covid negative.

„Cu aceste schimbări, putem avea acum o binemeritată pauză, după doi ani foarte dificili de luptă împotriva virusului”, a declarat Lawrence Wong, ministrul de finanțe și copreședinte al grupului de lucru guvernamental pentru coronavirus.

„Dar să ne amintim întotdeauna că ne apropiem de linia de sosire, dar cursa nu s-a încheiat și cu siguranță pandemia nu s-a terminat.”

Unele reguli vor rămâne totuși în vigoare, cum ar fi purtarea obligatorie a măștilor de față în spațiile publice închise și în transportul public.

Cu toate acestea, multe dintre restricții vor rămâne în vigoare pentru persoanele nevaccinate.

Singapore a vaccinat 93% din populația sa de 5,5 milioane de locuitori, una dintre cele mai ridicate rate din lume. De asemenea, a obținut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate COVID.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă