3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăInternaționalSerbia cere Republicii Moldova să explice de ce i-a refuzat intrarea cântărețului...

Serbia cere Republicii Moldova să explice de ce i-a refuzat intrarea cântărețului Goran Bregović

Ministerul de Externe al Serbiei a cerut explicații Ministerului de Externe al Republicii Moldova, după ce Republica Moldova i-a refuzat intrarea pe teritoriul ei a cântărețului Goran Bregović.

Faimosul cântăreț sârb era principalul invitat la un eveniment denumit Gustar Music Festival, care s-a desfășurat în Republica Moldova. Bregović și trupa care-l acompaniază au sosit cu avionul pe aeroportul din Chișinău. Acolo însă, poliția de frontieră a Republicii Moldova i-a oprit pe artiștii sârbi să intre în Republica Moldova.

Ivica Dačić, ministrul de Externe al Serbiei, a anunțat că această interdicție aplicată de autoritățile Republicii Moldova „a provocat reacții foarte negative și a fost condamnată de publicul din Serbia”. Drept urmare, Ministerul de Externe de la Belgrad a cerut explicații Ministerului de Externe de la Chișinău, a precizat ministrul Dačić.

Poliția de frontieră a Republicii Moldova a transmis deja că artistul sârb are, încă din anul 2022, o interdicție de intrare în Republica Moldova și că organizatorii Gustar Music Festival au fost informați despre această interdicție înainte ca Bregović să ajungă pe aeroportul din Chișinău.

Cântărețul sârb este cunoscut prin faptul că susține războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei. Goran Bregovic are interdicţie de intrare și în Ucraina şi în Polonia. În anul 2015, deci după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea, Bregovic a cântat într-un spectacol organizat de Rusia în Crimeea. Spre deosebire de Republica Moldova, care condamnă ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Serbia are o poziție echivocă față de acest subiect.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă