15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalȘeful Diplomației nemțești condamnă agresiunile la adresa francezilor din Germania

Șeful Diplomației nemțești condamnă agresiunile la adresa francezilor din Germania

”Coronavirusul nu cunoaşte naţionalitate. Este acelaşi lucru pentru demnitatea umană. Ne este greu să vedem cum prietenii noştri francezi sunt uneori insultaţi şi atacaţi din cauza covid-19. Un asemenea comportament nu este posibil. Suntem în aceeaşi barcă!”, a denunţat sâmbătă Heiko Maas pe Twitter.

El evoca o declaraţie a ministrului Economiei din Sarland, un land vecin cu Grand-Est francez, Anke Rehlinger, care a prezentat recent scuze din partea Germaniei.

”Auzim că francezi sunt insultaţi şi că se aruncă cu ouă în ei. Oricine face asta păcătuieşte faţă de prietenia popoarelor noastre”, îşi exprima el regretul la 8 aprilie, tot pe Twitter, potrivit News.ro.

”Le prezint scuzele mele prietenilor noştri francezi pentru aceste incidente izolate”, adăuga el.

Faptele s-au petrecut în principal în martie.

Mai mulţi primari din Sarland, care se învecinează cu regiunea Nord-Est din Franţa, şi-au exprimat emoţia faţă de insulte adresate unor francezi care se aflau în regiune, în contextul pandemiei noului coronavirus.

Primarul din Sarrebruck, capitala regională a Sarland, Uwe Conrad a denunţat drept ”inacceptabile” aceste insulte.

Primarul comunei germane Gersheim Michael Clivot a constatat, de asemenea, ”o anumită ostilitate faţă de prietenii noştri francezi” în regiunea sa. ”Unii sunt insultaţi şi opriţi în stradă”, ”unii francezi nu îndrăznesc să mai vină aici”, a tras el un semnal de alarmă, într-un interviu recent acordat unui site.

Cele mai citite

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Biden, dialog cu Iohannis – filmul mut continuă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o discuție relativ scurtă cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Cei doi...
Ultima oră
Pe aceeași temă