Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Schelete de femei şi copii, descoperite la situl arheologic de la Pompei

Arheologii de la situl de la Pompei, faimosul oraş roman înghiţit de erupţia vulcanică a Vezuviului în anul 79 d. Hr, au descoperit cinci schelete, a declarat directorul sitului, Massimo Osanna, pentru agenţia de presă Ansa, potrivit dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

25.10.2018 - 13:25

Este vorba, cel mai probabil, de rămăşiţele a două femei şi a trei copii, care s-au refugiat din calea erupţiei devastatoare baricadându-se într-o baie, a precizat Osanna. Fragmente din ceea ce ar putea fi un divan sau un pat au fost găsite în apropierea scheletelor.

Rămăşiţele au fost identificate în aceeaşi casă unde arheologii descoperiseră, săptămâna trecută, o nouă inscripţie care atestă faptul că erupţia Vezuviului a îngropat Pompei sub cenuşă două luni mai târziu decât se credea până acum: 24 octombrie şi nu 24 august, anul 79 d.Hr.

Osanna a precizat miercuri că descoperirile le oferă cercetătorilor mai multe informaţii despre erupţie.

"Cenuşa a căzut timp de 18 ore", a spus acesta, însoţită de fragmente de lavă care s-au prăbuşit pe acoperişuri şi au blocat străzile. Orice formă de evadare era imposibilă, iar acesta ar putea fi motivul pentru care femeile au încercat să împingă divanul sau patul în faţa uşii, pentru a opri forţa cenuşii. Din păcate, încercările acestora de a-şi salva viaţa au fost inutile.

Comentarii

loading...