16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRușii atacă mereu nemții. Ce campanie de dezinformare îi vizează

Rușii atacă mereu nemții. Ce campanie de dezinformare îi vizează

Institutul UE pentru contracararea dezinformării, EUvsDisinfo, a depistat peste 700 de cazuri de ştiri false despre Germania în ultimii cinci ani. Peste 300 de ştiri false au vizat Franţa, 170 Italia şi 40 Spania.

“Dintre statele europene, Germania este principala ţintă a eforturilor ruse în sensul dezinformării”, anunţă EUvsDisinfo.

“Abordarea Rusiei are rolul de a crea incertitudine, de a genera disensiuni, de a crea spaţii de manevră pentru oficialii ruşi. Dublul limbaj al Kremlinului exploatează angajamentul Europei şi al Germaniei pentru dialog”, subliniază institutul.

Germania a propus sancţiuni împotriva Rusiei din cauza atacului neurotoxic care l-a vizat pe liderul opoziţiei, Aleksei Navalnîi.

Relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia au început să se deterioreze după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014. Tensiunile s-au amplificat din cauza situaţiei disidentului Aleksei Navalnîi, condamnat la închisoare în Rusia după revenirea din Germania, unde a fost tratat în urma atacului neurotoxic din august 2020.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă