14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRusia include fundația lui Navalnîi în lista organizațiilor extremiste

Rusia include fundația lui Navalnîi în lista organizațiilor extremiste

Monitorizarea Rosfin a inclus, pe 30 aprilie, Fundația și sediul central al Navalnîi, în lista organizațiilor implicate în terorism și activități extremiste, potrivit informațiilor de pe site-ul agenției.

Joi, Tribunalul din Moscova a analizat solicitarea reprezentanților parchetului de  recunoaștere a FBK, FZPG(Fundația Anticorupție și Fundația pentru Protecția Drepturilor Cetățenilor, ambele desemnate a fi ONG-uri care activează ca agenți străini în Rusia) și a sediului central al lui Navalîi ca organizații extremiste. 

Ședința pe fond va avea loc pe 17 mai. Procuratura Generală consideră că aceste organizații sunt angajate în crearea condițiilor pentru destabilizarea situației sociale și socio-politice.

„Obiectivele reale ale activităților lor sunt crearea condițiilor pentru schimbarea bazelor sistemului constituțional, inclusiv utilizarea scenariului de „revoluți a culorilor”, spune Parchetul, considerând că aceste structuri desfășoară pe teritoriul Federației Ruse activități tipice ale organizațiilor străine și internaționale, fapt pentru care s-a și luat decizia de a fi catalogate aceste activități ca fiind nedorite.

Fundația pentru Protecția Drepturilor Cetățenilor a fost înființată ca organizație non-profit în mai 2019 de susținătorii lui Alexei Navalny. FBK a fost inclus în registrul ONG-urilor care îndeplinesc funcțiile de agent străin în octombrie 2019 iar FZPG în decembrie 2020.
 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă