7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalRusia amenințare la frontiera Ucrainei. Ce a declarat recent un parlamentar de...

Rusia amenințare la frontiera Ucrainei. Ce a declarat recent un parlamentar de la Kiev

“Federaţia Rusă continuă politicile agresive faţă de Ucraina”, a declarat Ruslan Homciak în Parlamentul de la Kiev.

“Rusia acumulează gradual trupe în apropierea frontierelor Ucrainei. Sunt aşteptate 25 de noi grupuri tactice, care, împreună cu forţele existente deja la frontierele Ucrainei generează ameninţări la adresa securităţii militare a ţării”, a afirmat Ruslan Homciak, citat de agenţia Reuters.

Şeful Statului Major al armatei ucrainene a precizat că Rusia are 37.500 de militari în regiunea Crimeea, anexată în 2014, iar în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk sunt 28.000 de insurgenţi separatişti proruşi comandaţi de Moscova.

Ruslan Homciak a denunţat încălcarea frecventă a armistiţiului din estul Ucrainei de către insurgenţii separatişti proruşi.

Patru militari ucraineni au fost ucişi în confruntări armate cu insurgenţi separatişti proruşi produse vineri în estul Ucrainei. În total, bilanţul conflictului separatist izbucnit în 2014 în estul Ucrainei a ajuns la aproximativ 14.000 de morţi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Preliminarii EURO U21. Naționala de tineret, victorie in extremis în Armenia

Selecționata Under 21 a României s-a impus cu 1-0 pe terenul Armeniei, grație unui gol marcat în minutul 90, și continuă cursa de calificare...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă