10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia a bătut palma cu Ungaria, pentru furnizarea vaccinului anti Covid Sputnik...

Rusia a bătut palma cu Ungaria, pentru furnizarea vaccinului anti Covid Sputnik V

Acordul a fost anunțat vineri de ministrul sănătății din Federația Rusă, Mihail Murashko, în urma unei întâlniri cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Peter Siyjarto.

“Fondul rus de investiții directe și partea maghiară au semnat un contract pentru furnizarea de vaccinuri către Ungaria”, a declarat șeful Ministerului Sănătății.

Murashko a menționat că experții maghiari au vizitat facilitățile producătorilor și, de asemenea, s-au familiarizat cu studiile clinice ale medicamentului efectuate în Rusia. 

„Aș dori să menționez că multe țări de astăzi aprobă în mod activ utilizarea vaccinului rus Sputnik V, inclusiv interacțiunea activă cu Organizația Mondială a Sănătății”, a conchis Murashko, adăugând că medicamentul a dat rezultate excelente în aplicare.

La rândul său, Siyjarto a spus că Sputnik V va fi livrat în Ungaria în trei etape. “Este o mare onoare și o mare plăcere pentru mine să vă informez că astăzi am încheiat un acord prin care Rusia va furniza vaccinuri Ungariei în trei etape”, a spus ministrul.

El a subliniat că specialiștii maghiari de la Institutul Național de Farmacologie și Siguranță Alimentară s-au familiarizat cu întregul proces de producere a vaccinurilor din Rusia. “Și agenția noastră [Institutul Național de Farmacologie și Siguranță Alimentară] a aprobat utilizarea vaccinului și a emis un permis pentru utilizarea de urgență a vaccinului rus în Ungaria”, a spus Siyarto.

El a adăugat că în Ungaria, din cauza pandemiei, mor 100-150 de oameni în fiecare zi, iar țara suportă costuri economice ridicate din cauza măsurilor restrictive. „Accelerarea vaccinării este o prioritate și un interes național”, a subliniat ministrul de externe.

Miercuri, publicația maghiară pe Internet Index a raportat că Institutul Național Maghiar de Farmacologie și Siguranță Alimentară a finalizat un studiu al documentației privind vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului și a aprobat aprobarea acestui medicament. 

La rândul său, joi, Fondul rus de investiții directe a confirmat înregistrarea vaccinului rus împotriva coronavirusului Sputnik V de către Institutul Național Maghiar de Farmacologie și Siguranță Alimentară. Pe 8 ianuarie, prim-ministrul maghiar Viktor Orban a anunțat că Ungaria continuă negocierile cu Rusia privind achiziționarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, deoarece UE cumpără vaccinuri prea lent.

Ungaria, în noiembrie 2020, a devenit prima țară a UE care a primit probe de vaccin rusesc Sputnik V.

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă