Rusia a bătut palma cu Ungaria, pentru furnizarea vaccinului anti Covid Sputnik V

Fondul rus de investiții directe (RDIF) a semnat un contract cu oficialitățile maghiare pentru furnizarea vaccinului rus Sputnik V împotriva noii infecții cu coronavirus.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2021 - 19:17

Acordul a fost anunțat vineri de ministrul sănătății din Federația Rusă, Mihail Murashko, în urma unei întâlniri cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Peter Siyjarto.

"Fondul rus de investiții directe și partea maghiară au semnat un contract pentru furnizarea de vaccinuri către Ungaria", a declarat șeful Ministerului Sănătății.

Murashko a menționat că experții maghiari au vizitat facilitățile producătorilor și, de asemenea, s-au familiarizat cu studiile clinice ale medicamentului efectuate în Rusia. 

„Aș dori să menționez că multe țări de astăzi aprobă în mod activ utilizarea vaccinului rus Sputnik V, inclusiv interacțiunea activă cu Organizația Mondială a Sănătății”, a conchis Murashko, adăugând că medicamentul a dat rezultate excelente în aplicare.

La rândul său, Siyjarto a spus că Sputnik V va fi livrat în Ungaria în trei etape. "Este o mare onoare și o mare plăcere pentru mine să vă informez că astăzi am încheiat un acord prin care Rusia va furniza vaccinuri Ungariei în trei etape", a spus ministrul.

El a subliniat că specialiștii maghiari de la Institutul Național de Farmacologie și Siguranță Alimentară s-au familiarizat cu întregul proces de producere a vaccinurilor din Rusia. "Și agenția noastră [Institutul Național de Farmacologie și Siguranță Alimentară] a aprobat utilizarea vaccinului și a emis un permis pentru utilizarea de urgență a vaccinului rus în Ungaria", a spus Siyarto.

El a adăugat că în Ungaria, din cauza pandemiei, mor 100-150 de oameni în fiecare zi, iar țara suportă costuri economice ridicate din cauza măsurilor restrictive. „Accelerarea vaccinării este o prioritate și un interes național”, a subliniat ministrul de externe.

Miercuri, publicația maghiară pe Internet Index a raportat că Institutul Național Maghiar de Farmacologie și Siguranță Alimentară a finalizat un studiu al documentației privind vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului și a aprobat aprobarea acestui medicament. 

La rândul său, joi, Fondul rus de investiții directe a confirmat înregistrarea vaccinului rus împotriva coronavirusului Sputnik V de către Institutul Național Maghiar de Farmacologie și Siguranță Alimentară. Pe 8 ianuarie, prim-ministrul maghiar Viktor Orban a anunțat că Ungaria continuă negocierile cu Rusia privind achiziționarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, deoarece UE cumpără vaccinuri prea lent.

Ungaria, în noiembrie 2020, a devenit prima țară a UE care a primit probe de vaccin rusesc Sputnik V.

Citește totul despre:

#ungaria #rusia #Sputnik V

Comentarii