Rezultate surpriză la un sondaj în SUA. Câți americani consideră că Joe Biden a câștigat

Un sondaj online Reuters/Ipsos făcut printre americani arată câți dintre aceștia consideră că Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2020 - 12:13

Timp de patru zile, 1363 cetățeni adulți americani au fost rugați să răspundă online cine consideră că a câștigat alegerile prezindențiale din SUA, Donald Trump sau Joe Biden, într-un sondaj cu o marjă de eroare de +/- 5 procente.

După centralizarea răspunsurilor oferite de americanii chestionați s-a observat că 79% dintre aceștia consideră că Joe Biden a câștigat alegerile pentru fotoliul de la Casa Albă, în timp ce 13% au spus că în acest moment nu sunt încheiate procedurile electorale de numărare a voturilor.

Doar 3% dintre intervievați susțin că alegerile prezidențiale din SUA au fost câștigate de Donald Trump, în vreme ce 5% au declarat că nu știu cine s-a impus în bătălia electorală.

72% dintre americanii chestionați în sondajul online Reuters/Ipsos consideră că este potrivit ca persoana care pierde alegerile să recunoască acest lucru iar șase din zece persoane participante la sondaj cred că trebuie să existe o tranziție pașnică atunci când se încheie mandatul la Casa Albă a lui Donald Trump.

Comentarii