12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalRăzboi în Caucaz. Armenia cere oficial sprijinul Rusiei pentru a-i asigura securitatea

Război în Caucaz. Armenia cere oficial sprijinul Rusiei pentru a-i asigura securitatea

Premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, a cerut oficial sprijinul Rusiei pentru a-i asigura securitatea, anunță, sâmbătă, agențiile occidentale de presă.

“Șeful guvernului Armeniei a cerut preşedintelui rus să înceapă consultări urgente pentru a determina natura şi cantitatea de ajutor pe care Federaţia Rusă îl poate oferi Armeniei pentru a-i asigura securitatea”, a anunţat partea armeană.

După cum se știe, Armenia este una dintre cele trei state din Caucaz care au făcut parte din URSS. Pe baza unui acord cu guvernul de la Erevan, Rusia menține în continuare o bază militară în Armenia.

Pe de altă parte, Azerbaidjanul, țară turcofonă, este susținut în conflictul cu Armenia de către Turcia. În ultimele zile, evoluția conflictului dintre Armenia și Azerbadjan a înclinat în favoarea Azerbaidjanului.

Războiul dintre cele două țări se derulează în condițiile în care ONU a recunoscut enclava Nagorno-Karabah, cu populație armeană, drept parte a Azerbaidjanului.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă