Foto: Facebook

Război în Caucaz. Armenia cere oficial sprijinul Rusiei pentru a-i asigura securitatea

Premierul Armeniei a cerut oficial sprijinul Rusiei pentru a-i asigura securitatea, anunță agențiile occidentale de presă.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2020 - 13:34

Premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, a cerut oficial sprijinul Rusiei pentru a-i asigura securitatea, anunță, sâmbătă, agențiile occidentale de presă.

"Șeful guvernului Armeniei a cerut preşedintelui rus să înceapă consultări urgente pentru a determina natura şi cantitatea de ajutor pe care Federaţia Rusă îl poate oferi Armeniei pentru a-i asigura securitatea", a anunţat partea armeană.

După cum se știe, Armenia este una dintre cele trei state din Caucaz care au făcut parte din URSS. Pe baza unui acord cu guvernul de la Erevan, Rusia menține în continuare o bază militară în Armenia.

Pe de altă parte, Azerbaidjanul, țară turcofonă, este susținut în conflictul cu Armenia de către Turcia. În ultimele zile, evoluția conflictului dintre Armenia și Azerbadjan a înclinat în favoarea Azerbaidjanului.

Războiul dintre cele două țări se derulează în condițiile în care ONU a recunoscut enclava Nagorno-Karabah, cu populație armeană, drept parte a Azerbaidjanului.

Comentarii