21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalRadio România Cultural lansează trei proiecte multimedia

Radio România Cultural lansează trei proiecte multimedia

“Revista literară radio”, “Revista teatrală radio”, “Revista muzicală radio” sunt cele trei proiecte multimedia complexe pe care Radio România Cultural le lansează cu prilejul sărbătoririi a 85 de ani de la înfiinţarea radioului publicl, potrivit unui comunicat al Radio România Cultural.

Cele trei produse premium sunt realizate de echipe de profesionişti care îmbină tradiţia şi mijloacele clasice, cu procedeele multimedia şi cu cele mai recente tendinţe radiofonice europene.

“Revista literară radio”  este una dintre cele mai vechi emisiuni ale radioului public care acum are şi o modernă extensie on-line. A fost fondată în anul 1939 de scriitorul Vasile Voiculescu şi este o emisiune de actualitate literară, care prezintă cronici de carte, interviuri, reportaje, portrete de scriitori şi înregistrări din Fonoteca de Aur a Radioului.

“Revista muzicală radio” aduce online actualitatea în domeniu prin reportaje, cronici, interviuri, recomandări de albume noi (must listen!), cărţi şi partituri (must have!), selecţiuni din arhiva de aur Radio România (remember), istorii vii (never forget!).

Între noile proiecte marca Radio România Cultural, “Revista muzicală radio” este spaţiul dinamic în care actualitatea se transformă instant în istorie, iar istoria este mai actuală ca niciodată.

“Revista teatrală radio” este dedicată vieţii teatrale româneşti.

“Revista teatrală radio” este deschisă atât specialiştilor, nume consacrate ale teatrologiei şi publicisticii teatrale, cât şi tinerilor care se specializează în acest domeniu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă